email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANOFM, CNPP si ANPIS sunt pregatite pentru a primi si a procesa in format electronic cererile si documentele necesare

ANOFM, CNPP si ANPIS sunt pregatite pentru a primi si a procesa in format electronic cererile si documentele necesare
anofmministrul munciianpis

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a informat ca ANOFM (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca), CNPP (Casa Nationala de Pensii Publice) si ANPIS (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala) sunt pregatite pentru sa primeasca si sa proceseze in format electronic cererile si documentele necesare.

Ministrul Muncii a anuntat inca de la finalul lunii iulie ca aceste institutii ale statului au termen pana pe 15 august sa implementeze mecanismul prin care cetatenii si persoanele juridice pot depune in format electronic documentele necesare. 

Astfel numarul la institutiile din subordinea Ministerului Muncii vor fi reduse la unul singur, cel efectuat pentru ridicarea deciziei de acordare a dreptului.

"Un singur drum pentru serviciile Ministerului Muncii! Am spus ca se poate! Se poate!

ANOFM, CNPP si ANPIS sunt pregatite pentru a primi si a procesa in FORMAT ELECTRONIC cererile si documentele necesare pentru deschiderea dosarului aferent dreptului solicitat. Ridicarea deciziei de acordare a dreptului se va face, printr-un singur drum, la institutia in cauza
.", a subliniat ministrul Muncii intr-o postare publica.

anofm mecanism

Violeta Alexandru a mai marturisit ca au fost necesare multe ore de munca pentru a face acest mecanism sa functioneze.



"Nu a fost usor sa facem acest mecanism sa functioneze. Multe ore de munca si discutii despre procedurile legale necesare, despre limitarile tehnice si despre cum trebuie sa putem face lucrurile cat mai simple pentru cetatean. Sa le facem oamenilor viata cat mai simpla, sa nu mai fie contactul cu administratia o povara, asta imi doresc. Nu renunt pana nu reusesc tot ceea ce stiu ca #sepoate in Ministerul Muncii. MMPS va ajunge un exemplu de schimbare pentru binele cetatenilor, la finalul mandatului meu.", a mai scris pe Facebook Violeta Alexandru.

anpis mecanism

"Implementarea acestui mecanism reprezinta un mare pas inainte. Fara 10 drumuri la institutii, fara copii xerox peste copii xerox, fara cozi interminabile. Gata! Putem comunica in ziua de azi civilizat, rapid, online. Romania trebuie sa se schimbe, sa faca un pas inainte, inclusiv sa modernizeze administratia.", a adaugat Alexandru.
 

cnpp mecanism

Cum se procedeaza la ridicarea deciziei/actului eliberat?

Ministrul Muncii spune ca totul se va rezolva printr-o programare prealabila de acum incolo.

"Pentru a ridica decizia/actul eliberat de o institutie a Ministerului Muncii, printr-o programare prealabila, nu ne mai luam zile libere sa stam o zi intreaga la cozi."

Astfel se va evita aglomeratia din spatiile publice, se vor elimina cozile si, totodata, se va reduce presiunea asupra angajatilor. Insa persoanele care doresc sa vina la sediul institutiilor o pot face in continuare. 

"Pentru a avea un mecanism complet de comunicare electronica in cazul ANPIS – unde, pentru majoritatea beneficiilor platite de catre AJPISuri/APISMB (indemnizatie de crestere copil, venit minim garantat, etc.) cetateanul trebuie sa aplice la primarie - incurajez primariile din tara sa utilizeze comunicarea electronica. Pentru serviciile si beneficiile pentru care se aplica direct la AJPIS/APISMB, deja se poate comunica prin email.", a mai scris Ministrul Muncii pe Facebook. 

 

Foto: Facebook.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anofmministrul munciianpis


Data aparitiei: 13 August 2020

Votati articolul "ANOFM, CNPP si ANPIS sunt pregatite pentru a primi si a procesa in format electronic cererile si documentele necesare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X