Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a anuntat, la sediul partidului, ca se va modifica Codul fiscal la 1 iunie 2022, astfel incat Legea bugetului pentru anul 2023 sa fie construita pe noile masuri.
Presedintele PSD a precizat ca exista mai multe masuri fiscale pe care va trebui sa le ia coalitia, ce vor trebuie prezentate pana la 1 iunie.
„Sunt mai multe masuri fiscale pe care cred ca va trebui sa le luam si sa le prezentam pana la 1 iunie. Dupa cum bine stim, Codul Fiscal trebuie modificat cu sase luni inainte, pentru ca viitorul buget de stat sa il construim pe noile masuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Raman la pararea ca, cel putin in privinta preturilor la energie ar fi trebuit sa vina cu o reglementare, si ar fi avut efecte imediate. Compensarea, dupa cum vedem, a creat un decalaj pana se vad efectele. Daca am fi venit cu o reglementare, poate efectele ar fi fost de a doua zi. Inflatia, aproape 42% la suta – m-am uitat pe cifrele de la INS, e influentata in continuare de pretul la energie. Nu s-a reusit companiile sa inchida toate compensarile. E posibil, daca Ministerul Energiei inchide acest capitol cu compensarile in energie, e posibil ca inflatia sa mai scada”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.
Intrebat despre introducerea noilor taxe si impozite, Ciolacu a spus ca "s-a imbunatatit colectarea" si ca noul sef al ANAF "a dat o perspectiva buna in acest moment."
Recent, Lucian Heius, noul sef ANAF a anuntat ca in urmatoarele zile vor incepe controale ample in toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. El a subliniat ca "plata taxelor si impozitelor este si un act de responsabilitate sociala pentru fiecare dintre noi, de la marile corporatii, la mici antreprenori, pana la persoanele fizice".
"Exista si o redimensionare si o reasezare a impozitelor astfel incat sa fie o colectare mai buna, dar asta nu inseamna ca marim taxele.", a precizat Ciolacu.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Impozitul progresiv este sustinut in continuare de liderul PSD, subliniind ca se vor face deductibilitatile necesare.
"In momentul in care ai introdus impozitul progresiv, va dau un exemplu, numai in zona de sanatate, este asigurarea de sanatate, asigurarile pe viata, sa fie deductibile, astfel incat sa nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurarile de sanatate, de viata, avem o suma care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem si o economie datorita acestor asigurari, la bugetul de stat, la Casa de Asigurari catre serviciile private de sanatate”, a mai adaugat presedintele PSD.
Sursa foto: captura Facebook