email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii mai pot cumpara titluri de stat editia Centernar pana pe 24 august

Romanii mai pot cumpara titluri de stat editia Centernar pana pe 24 august
mfptitluri de statdobanda

MFP (Ministerul Finantelor Publice) a lansat in data de 1 august 2018 cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - editia CENTENAR, destinata exclusiv populatiei. Titlurile de stat cu o valoare nominala de 1 leu, au scadenta la 3 ani, o dobanda de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Acestea pot fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, inclusiv de cele care au participat si la emisiunea anterioara din luna iulie. Dobanda este anuala, platibila la termenele din prospectul de emisiune.
 

Titlurile de stat pot fi cumparate:

  •  in perioada 1 – 24 august 2018 de la toate unitatile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;
     
  • in perioada 1 – 23 august 2018 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A, din mediul urban, iar in perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.

Cumpararea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar dar si prin virament bancar atat prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului cat si prin oficiile postale din reteaua Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni, dar valoarea maxima cumulata a acestora nu poate depasi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A.

In perioada de subscriere investitorii au posibilitatea sa solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. Dupa incheierea perioadei, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea de mostenitori.

”Intr-un an aniversar oferim cea mai avantajoasa si sigura forma de economisire. Titlurile de stat sunt accesibile tuturor cetatenilor, indiferent de statutul lor studenti, salariati sau pensionari, care vor sa economiseasca inteligent. Statul le ofera o solutie sigura, cu o dobanda avantajoasa si neimpozabila”, subliniaza ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.
 

Prospectul de emisiune si eventualele modificari ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (sectiunea Tezaur, editia  Centenar), www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

 


de Ghinea Viorica


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mfptitluri de statdobanda


Data aparitiei: 16 August 2018
Ultima actualizare: 17 August 2018

Votati articolul "Romanii mai pot cumpara titluri de stat editia Centernar pana pe 24 august":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF a actualizat lista entitatilor publice pentru e-Factura

    • Agentia Nationala de Administrare Fiscala a actualizat lista entitatilor publice pentru sistemul RO e-Factura, un fisier util in relatia B2G, in data de 1 septembrie 2024.  Lista institutiilor publice este actualizata periodic de catre reprezentantii Fiscului. Documentul contine 14.031 de entitati publice si datele lor (judet, CIF, adresa).  Relatia B2G este definita, conform art. 2 alin. (1) lit. m) din Ordonanta de ur...» citeste mai departe aici

  • Anularea creantelor fiscale: in ce situatii se acorda facilitati fiscale

    • Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita aduce la cunostinta ca a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 107/2024 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare in domeniul gestionarii creantelor bugetare si a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al Romaniei in anul 2024, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, care prevede facilitatile fiscale: a) privind anularea de creante fiscale care se...» citeste mai departe aici

  • Cum va ajuta contractul de mandat in activitatea dvs.?

    • Contractul de mandat este un acord intre doua parti, prin care o entitate (mandantul) deleaga unui mandatar puterea de a actiona in numele sau. Aceasta delegare poate acoperi o gama larga de activitati, de la simpla administrare a bunurilor pana la incheierea unor contracte complexe.   In contextul actual, in care legislatia economica si fiscala devine din ce in ce mai sofisticata, contractul de mandat ofera o solutie eficienta pentru gestionarea sarcinilor...» citeste mai departe aici

  • Vanzare autoturism amortizat integral: studiu de caz privind implicatiile fiscale si contabile

    • In cadrul acestui studiu de caz, analizam situatia in care o societate platitoare de TVA si impozit pe profit decide sa vanda un autoturism, amortizat integral, catre tatal administratorului unic. In acest context, se ridica intrebari legate de obligatia de a intocmi un dosar al preturilor de transfer, necesitatea realizarii unui raport de evaluare, precum si determinarea implicatiilor fiscale aferente tranzactiei. Deoarece autoturismul a fost achizitionat cu TVA de...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X