email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP lanseaza a doua emisiune de titluri de stat. Iata conditiile de cumparare!

MFP lanseaza a doua emisiune de titluri de stat. Iata conditiile de cumparare!
titluri de statmfptrezoreria statului

Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca va lansa cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - editia CENTENAR, destinata exclusiv populatiei. Titlurile de stat cu o valoare nominala de 1 leu, au scadenta la 3 ani, o dobanda de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

In 6 iulie 2018 s-a incheiat cu succes prima emisiune de titluri de stat pentru populatie lansata de MFP in cadrul Programului TEZAUR – editia CENTENAR, cu o maturitate de 5 ani si o dobanda de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depasit 786 de milioane de lei.

 

Titluri de stat: care sunt conditiile de cumparare?

Titlurile de stat pot fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, inclusiv de cele care au participat si la emisiunea anterioara din luna iulie. Dobanda este anuala, platibila la termenele din prospectul de emisiune.


Titlurile de stat pot fi cumparate:

  • in perioada 1 – 24 august 2018 de la toate unitatile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;
  • in perioada 1 – 23 august 2018 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A, din mediul urban, iar in perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.

Cumpararea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar dar si prin virament bancar atat prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului cat si prin oficiile postale din reteaua Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A.


Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni, dar valoarea maxima cumulata a acestora nu poate depasi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A.


In perioada de subscriere investitorii au posibilitatea sa solicite anularea sumei subscrise, depunand o cerere de anulare. Dupa incheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea de mostenitori.

Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua si in lunile urmatoare, posibil si cu alte maturitati care urmeaza a fi stabilite dupa evaluarea interesului manifestat de investitori, pana la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

In paralel, Ministerul Finantelor Publice va flexibiliza Programul Tezaur, prin doua modificari importante ale cadrului legislativ pentru a da posibilitatea transferului dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat catre un alt investitor persoana fizica si pentru a permite rascumpararea acestora de catre stat inainte de scadenta.

Mecanismul de rascumparare anticipata sau de transfer al dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat se va stabili prin ordin al ministrului finantelor publice pentru titlurile de stat distribuite prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului, respectiv prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului comunicatiilor si societatii informationale pentru cele distribuite prin reteaua Companiei Nationale Posta Romana S.A. Acest mecanism va include si modalitatea de deducere a cheltuielilor aferente rascumpararii, prin retinerea din valoarea nominala a eventualelor plati de dobanda, daca acestea au fost efectuate.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
titluri de statmfptrezoreria statului


Data aparitiei: 03 August 2018

Votati articolul "MFP lanseaza a doua emisiune de titluri de stat. Iata conditiile de cumparare!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X