email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spune Roberta Anastare referitor la mamele aflate in concediu pentru cresterea copilului

concediu crestere copilloc de munca

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca, dupa doi ani de concediu pentru cresterea copilului, exista riscul de profesionalizarii femeilor, ea precizand ca statisticile releva dorinta mamelor de a reveni la serviciu in general dupa sase luni de la nastere.

Anastase a mai spus ca nu este un lucru "deloc condamnabil" faptul ca, in acest moment, Guvernul se gandeste la o "formula de bonus" pentru parintii, in special mamele, care opteaza sa se intoarca la locul de munca dupa doar un an de concediu pentru cresterea copilului.

Mentionand ca raspunde in primul rand ca sociolog, Anastase a afirmat ca exista multe statistici care releva dorinta femeilor de a reveni la locul de munca dupa o anumita perioada de timp, in general dupa sase luni de la nastere.

Ea a sustinut ca parintii care doresc sa revina la locul de munca trebuie sa fie incurajati si trebuie sa aiba, pe de alta parte, posibilitatea de a beneficia de o ingrijire adecvata pentru copiii lor.

"Obiectiv vorbind, ca femeie, fiecare trebuie sa gasim un echilibru intre viata personala si viata profesionala si, dupa doi ani, unei femei ii este foarte greu sa se intoarca la locul de munca, existand un risc al deprofesionalizarii", a apreciat Roberta Anastase.

Ea a mai spus ca ar fi utila, in acest sens, realizarea unei statistici care sa releve cate femei isi pastreaza locul de munca pentru o lunga perioada de timp in conditiile in care revin la serviciu dupa doi ani de concediu pentru cresterea copilului.

Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca Uniunea nu este de acord cu reducerea la jumatate a duratei concediului pentru cresterea copilului si va solicita, joi, in coalitie, intr-o reuniune programata inaintea sedintei de guvern, identificarea unor variante alternative.

BPN al PDL a decis, luni, sa sustina propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, ca mamele aflate in concediu pentru cresterea copilului sa primeasca timp de un an 85% din salariu, apoi acestea sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de inca 12 luni.

Sursa: MEDIAFAX.RO

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu crestere copilloc de munca


Data aparitiei: 30 Noiembrie 2010

Votati articolul "Ce spune Roberta Anastare referitor la mamele aflate in concediu pentru cresterea copilului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X