Daca ai ajuns in acel punct in care nu te mai caracterizeaza stilul nomad si schimbarile, ai un job de care esti multumit si un salariu decent, atunci cel mai probabil nu vrei sa cauti altceva de munca in viitorul apropiat. Cu toate acestea, mereu e loc de mai bine si cu siguranta te intrebi cum poti deveni mai eficient decat in prezent, mai ales daca tinzi catre o functie de conducere.
Colectiv
Potrivit unui studiu al unuia dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de management de risc si consultanta pentru capitalul uman, companiile in care angajatii interactioneaza mult unii cu altii au parte de o crestere de 30% a productivitatii, iar performanta angajatilor e mai mare cu 36%. Asadar, fii deschis in relatiile cu colegii, incearca sa interactionezi cat mai mult cu ei si fii dispus sa iesiti impreuna, sa aveti activitati comune si in afara programului de munca.
Birou ordonat
Un birou ordonat iti va da impresia ca detii controlul, iar daca esti iubitor de plante sau de alte elemente din natura, atunci poti sa iti aduci una la munca si sa o asezi langa laptop. Vei fi mult mai creativ, iar spatiul va fi mai frumos. Ori de cate ori e dezordine pe biroul tau, s-ar putea sa fii distras de ceasca de cafea in care a ramas zat, de hartiile lasate aiurea si pixurile imprastiate. Pare un lucru atat de trivial, dar ordonarea spatiului te va ajuta semnificativ.
Daca nu esti cea mai ordonata persoana, atunci poti sa iti cumperi o agenda birou 2020, unde iti vei nota ce ai de facut si iti vei prioritiza sarcinile. De asemenea, pentru a avea un vibe bun, poti sa tai de pe lista fiecare sarcina rezolvata, iar gradul de satisfactie va creste semnificativ.
Spatiu
Cel mai mult randament se regaseste in companiile care ofera fel de fel de spatii de lucru pentru angajati, de la sali de conferinta la locuri speciale pentru baut cafea, ori terase si colturi pentru lectura, in care sunt amenajate biblioteci. Daca nu dispui de toate acestea la actualul loc de munca, poti veni cu aceasta propunere, mai ales daca aduci si argumente si eventual rezultatele unor studii recente. Daca nu fumezi si nu trebuie sa iesi pe terasa, ia-ti cate o pauza pentru a iesi la aer curat. Te va ajuta enorm sa schimbi decorul si sa te deconectezi macar pentru cateva minute de la ceea ce ai de facut. In acest timp, poti sa iti verifici notificarile de pe retelele de socializare, desi cel mai bine ar fi sa te bucuri de pauza.
Cu toate ca e un proces complicat, eficienta la locul de munca nu este imposibil de obtinut. Esential este sa te inarmezi cu multa rabdare, sa iti creezi cateva obiceiuri si sa te tii de ele pana ce acestea vor deveni tabieturi. De asemenea, nu uita ca petreci mai mult timp cu colegii de munca decat o faci cu cei dragi, iar din acest motiv ar fi de preferat sa dezvolti relatii cordiale cu toti. Nu omite importanta pauzelor si bucura-te de ele ori de cate ori poti, macar una la doua-trei ore.