email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportul celui de-al 3-lea Congres al Auditorilor Financiari din Romania

CAFRaudit statutaraudit financiarcongresul auditorilor financiari




In domeniul auditului a avut loc cel de-al 3-lea Congres al Auditorilor Financiari din Romania, avdn ca tema "Profesia de audit - pentru increderea investitorilor si protejarea interesului public". In paralel, s-a stabilit si Ziua Nationala a Auditorului Financiar.

La acest eveniment au luat parte diferite personalitati recunoscute in Romania si in plan international, reprezentanti ai organismelor profesionale din tara si din strainatate, ai autoritatilor de reglementare, ai mediului academic si de afaceri, membri si stagiari ai Camerei.

Dintre aceste persoane, amintim: Michel de Wolf - presedintele Federatiei Internationale a Contabililor Francofoni (FIDEF) si al Institutului Revizorilor de intreprinderi din Belgia, Hilde Blomme - director executiv adjunct in Federatia Expertilor Contabili Europeni (FEE), Martin Fergus Harris - ambasadorul Marii Britanii in Romania, Roger Acton - director Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) Europa si America, David Szafran - secretar general Institutul Revizorilor de intreprinderi (IRE) Belgia, Martin Manuzi - director general pentru Europa al Institutului Contabililor Autorizati din Anglia si tara Galilor (ICAEW), Joanne Jamieson - manager monitorizare la Institutul Contabililor Autorizati (ICAS), Scotia, Kenneth Oliver - inspector de calitate si monitorizare a auditului, Institutul Contabililor Autorizati din Scotia (ICAS).

Alte personalitati la fel de importante care au participat la acest eveniment au fost: Janin Audas - Ordinul Expertilor Contabili (OEC) Franta, membru al Consiliului Superior, Veaceslav Ciobanu - presedintele Asociatiei Contabililor si Auditorilor Profesionisti (ACAP) din Republica Moldova, Iurie Spanu - presedintele Asociatiei Auditorilor si Societatilor de Audit din Republica Moldova (AFAM), Dragan Mikerevic, presedintele Asociatiei Contabililor si Auditorilor (SRR) Republica Srpska, Boyko Kostov - presedintele Institutului Contabililor Publici Autorizati din Bulgaria, Ferenc Eperjesi - vicepresedinte relatii internationale, Camera Auditorilor din Ungaria, Stanislav Stanek - membru al Comitetului Executiv al Camerei Auditorilor din Cehia.

Presedintele Horia Neamtu a inmanat distinctii de excelenta pentru sustinerea si promovarea Camerei in relatiile interne si internationale, domnului Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor publice si domnului Tiberiu Tudoran, presedintele Consiliului pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (CSPAAS).

De asemenea, au fost acordate distinctii de excelenta si domnilor: Marin Toma, presedintele Corpului Expertilor Contabililor si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) pentru promovarea practicilor contabile si Filip Stoica, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) pentru promovarea practicilor de evaluare.

In cadrul acestui eveniment s-au desfasurat si sase ateliere, axate pe subiecte aferente temei principale, si anume: "Interesul public - misiune fundamentala a auditorului" - moderator dr. Georgeta Petre, vicepresedinte al Consiliului CAFR, "Profesia de audit, provocari si probleme regionale" - moderator Carmen Mataragiu, prim-vicepresedinte al Consiliului CAFR, "Recunoasterea rolului societal al auditului" - moderator prof.univ.dr. Ana Morariu, vicepresedinte al Consiliului CAFR, "Consolidarea increderii in profesia de audit" - moderator prof.univ.dr Ion Mihailescu, presedinte de onoare al Camerei, "Dezbateri cu privire la documentul emis de Comisia Europeana intitulat "Cartea Verde - politica de audit: lectiile crizei" - moderator Mircea Bozga, membru al Consiliului CAFR, "Dinamizarea pietei auditului - auditurile mixte" - moderator Ana Dinca, membru al Consiliului CAFR.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CAFRaudit statutaraudit financiarcongresul auditorilor financiari


Data aparitiei: 07 Noiembrie 2011

Votati articolul "Raportul celui de-al 3-lea Congres al Auditorilor Financiari din Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X