email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia celor care depun Formularul 307

Formulare Impoziteformularul 307TVA de plataregularizari TVAajustarile


Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2223/2013 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 307 "Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata", ordin ce a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 548/29.08.2013 s-au abrogat prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 640/2012.

Cine completeaza si depune formularul 307?

- persoana impozabila beneficiara a transferului de active prevazut la art. 128 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere, daca nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului.

- locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului in baza prevederilor art. 152 alin. (7) din Codul fiscal;

- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal, care a efectuat ajustari incorecte sau care nu a efectuat ajustarile de taxa conform art. 128 alin. (4) art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal;

- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. g) din Codul fiscal, care:

** nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inaintea scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau a efectuat ajustari incorecte conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal.

** trebuie sa efectueze regularizarile/asjutarile prevazute a art. 134 alin. 5 din Codul fiscal si ptc. 15 din Normele metodologice, art. 138 din Codul fiscal si pct. 16 alin. 4 din Normele metodologice, precum si pct. 45 alin. 14 din Normele metodologice, pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.

Care este termenul de depunere a formularului 307?

- pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care are loc transferul de active

- pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit obligativitatea sau, dupa caz, dreptul de ajustare/corectie a ajustarilor/regularizare a taxei pe valoarea adaugata privind sumele rezultate ca urmare a acestor ajustari/corectii ale ajustarilor/regularizari efectuate.

Unde se depune formularul 307?

- la organul fiscal in a carei raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana impozabila sau in a carei evidenta aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, direct sau prin imputernicit, la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Atentie:

- daca din declaratie rezulta TVA de plata, acesta se achita, pana la data depunerii declaratiei, potrivit prevederilor art. 157 din Codul fiscal, in lei, in numerar/decontare bancara/mandat postal in contul 20.10.01.01.05 "TVA de plata la bugetul de stat, rezultata ca urmare a ajustarilor", deschis la unitatea trezoreriei statului din cadrul organului fiscal competent, codificat cu codul de identificare fiscal sau cu codul numeric personal al platitorului, dupa caz.

- sumele negative rezultate ca urmare a ajustarilor/corectiei ajustarilor/regularizarilor de TVA efectuata de persoanele impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. 9 lit. g) din Codul fiscal se restituie potrivit procedurii legale aplicabile in materie.

- depunerea unei declaratii rectificative nu este posibila pentru perioade fiscale care au fost supuse inspectiei fiscale sau cand este in curs de derulare o inspectie fiscala.


Sursa: Finante Argesde Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Impozitarea contractelor part-time de la 1 august 2022


Impozitarea contractelor de munca part-time
Paguboasa pentru firma dvs.?

  1.     lamuri contextul legislativ
  2.     face cunoscute exceptiile de la aplicarea legii
  3.     ajuta sa intelegeti ca renuntarea la contractele part time nu este o solutie buna intotdeauna
  4.     arata aspectele avantajoase ale legii
  5.     economisi timpul pentru cunoasterea si aplicarea corecta a legii!

Comandati lucrarea Impozitarea contractelor part-time de la 1 august 2022 pentru decizii rapide si actiuni profitabile bugetului firmei dvs.!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formulare Impoziteformularul 307TVA de plataregularizari TVAajustarile

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 04 Septembrie 2013


Votati articolul "In atentia celor care depun Formularul 307":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X