email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul amana noul Cod fiscal pana in noiembrie

Amanarea codului fiscalrescrierea codului fiscalnoul cod fiscaldezbaterenoiembrietaxa pe constructii

In concret, a fost amanat termenul de prezentare a proiectului noului Cod fiscal, asteptat in aceasta perioada. Noul Cod fiscal, in forma rescrisa si finala, va fi astfel prezentat abia in luna noiembrie din acest an, asa cum se arata in documentul care contine calendarul de desfasurare a Planului de Actiune pentru implementarea unor masuri de buna guvernare in economie.

Acelasi document, citat de HotNews.ro, precizeaza ca in conditiile amanarii prezentarii proiectului de Cod Fiscal, "intalnirile pe aceasta tema cu reprezentantii mediului de afaceri se organizeaza in momentul in care exista noi propuneri de modificare sau pentru a clarifica anumite elemente ramase in discutie". Din acelasi document aflam ca discutiile privind noul Cod fiscal se poarta la telefon sau prin e-mail.

Sursa citata aminteste si memorandumul aprobat de Guvern la 20 mai  a.c. privind aprobarea unui plan de actiune care sa faciliteze unele proceduri de guvernare economica.

Dintre aceste masuri, una a fost reprezentata si de rescrierea Codului fiscal. Potrivit sursei amintite, grupurile de lucru sunt constituite din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ai unor societati de consultanta, asociatii profesionale si organizatii patronale.

In luna iulie a acestui an, aminteste HotNews.ro, a fost publicat un proiect de Cod Fiscal care continea o serie de modificari, una dintre ele stabilind ca persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila.

Totodata, conform proiectului, impozitul pe masini urma sa fie majorat, proiectul fiind insa retras in urma controverselor starnite. Nu a fost prezentata, de atunci si pana acum, o alta varianta de proiect, fiind imposibila si dezbaterea publica, in lipsa unei forme rescrise.


In conditiile in care masurile propuse trebuie anuntate cu sase luni inainte de a fi introduse, situatia este cu atat mai tensionata cu cat companiile isi fac bugetele pentru 2015 inca din luna septembrie. In aceasta privinta, referitor la taxa pe stalp si reducerea acestei cote, Ioana Petrescu a declarat:

"Am constatat ca marile companii isi fac planul, bugetul, pe anul viitor in luna septembrie, asa ca au venit acum sa intrebe cum va fi taxa pe constructii speciale. O vom finaliza pana la finele lunii septembrie".

Masurile cuprinse in Planul de Actiune al Guvernului, redate de HotNews.ro:

    Infiintarea unui birou unic la nivelul Guvernului care sa centralizeze informatiile, propunerile si observatiile furnizate de catre mediul de afaceri (termen: 30 septembrie 2014)
    Realizarea unui Ghid de procedura pentru o buna guvernare in domeniul economic, care sa contina descrierea normelor si procedurii referitoare la initierea si emiterea actelor normative in administratia centrala (termen: 31 decembrie 2014)
    Monitorizarea numarului de ordonante de urgenta si a situatiilor care le-au generat, in vederea reducerii acestui tip de act normativ (termen: permanent)
    Infiintarea unor grupuri de lucru la nivel ministerial ca interfata intre administratia centrala si mediul de afaceri, in scopul informarii reciproce referitoare la necesitatile si masurile care privesc mediul de afaceri si activitatile economice, in general (termen: 15 iunie 2014)
    Adoptarea unui plan de masuri in scopul accelerarii implementarii Agendei Digitale a Guvernului, monitorizarea implementarii acestor masuri si informarea trimestriala a GUvernului cu privire la progresele inregistrate in acest sens (termen: 30 septembrie 2014)
    Verificarea dreptului comparat si constituirea unui format larg de consultare publica cu scopul realizarii unui cadru lgeal referitor la activitatile de lobby (termen: 31 decembrie 2014)
    Demararea unui proiect pilot privitor la modul de implementare a masurilor planului de actiune si verificarea gradului de raspuns la problemele supuse analizei. Tema proiectului pilot este promovarea mijoacelor de prevenire si combatere a criminalitatii informatice, de intarire a securitatii in domeniul tehnologiei informatiei. Rezultatele obtinute vor sta la baza formularii unor noi masuri si practici in domeniul bunei guvernari.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Amanarea codului fiscalrescrierea codului fiscalnoul cod fiscaldezbaterenoiembrietaxa pe constructii


Data aparitiei: 10 Septembrie 2014

Votati articolul "Guvernul amana noul Cod fiscal pana in noiembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X