email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bon fiscal sau bon cu valoare fixa. Cum evidentiem veniturile zilnice?

bon fiscalbon cu valoare fixabunuriachizitieformulareomfp 2226

Vom vedea cum se evidentiaza veniturile zilnice pentru o persoana fizica a carei activitate inregistrata e una de agrement (pentru copii). Se va stabili astfel daca se va folosi bonul cu valoarea fixa concomitent cu bonul de pe casa de marcat.

La art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile ulterioare se prevede ca operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale.

De la aceasta obligatie sunt exceptate activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii bilete de acces la spectacole, muzee, expozitii, targuri si oboare, gradini zoologice si gradini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc si altele similare, precum si transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite conform legii, asa cum prevede art. 2 lit. e si f din respectiva ordonanta de urgenta.
 
La art. 11 alin. (1)  si art.12 din Normele metodologice din 2003 pentru aplicarea OUG 28/1999, se fac urmatoarele precizari:

"Art. 11

(1) Bonurile cu valoare fixa prevazute la art. 2 lit. f) din ordonanta de urgenta se tiparesc in conditiile prevazute de reglementarile in vigoare privind formularele tipizate cu regim special, comune pe economie, suma fixa perceputa de la client fiind pretiparita pe documentul eliberat acestuia.
 Art. 12

Activitatile de parcare a autovehiculelor si jocurile de noroc intra sub incidenta prevederilor art. 2 lit. f) din ordonanta de urgenta numai in cazul in care se incaseaza de la clienti o suma fixa care este pretiparita pe biletul de acces si, respectiv, pe biletul sau produsul loteristic de participare la jocurile de noroc, eliberat clientului."
 
O alta reglementare care face referire la bonul cu valoare fixa este OMFP 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii 82/1991, republicata, in care se mentioneaza faptul ca anumite documente, enumerate in Anexa nr. 1, printre care si acest bon cu valoare fixa (cod 6-8-31/a), nu se vor mai tipari, inseria si numerota in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (5) din HG 831/1997, in sesnul ca nu se vor mai tipari sub supravegherea Imprimeriei Nationale, ci se vor putea tipari la orice tipografie.
 
Prin urmare, daca pentru activitatea de agrement, folositi  bilete tiparite/bonuri cu valoare fixa tiparite atunci nu este obligatorie utilizarea casei de marcat. Achizitionarea bonurilor cu valoare fixa se face prin comanda, la orice tipografie.


Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bon fiscalbon cu valoare fixabunuriachizitieformulareomfp 2226


Data aparitiei: 20 Iunie 2014

Votati articolul "Bon fiscal sau bon cu valoare fixa. Cum evidentiem veniturile zilnice?":
Rating:

Nota: 4.05 din 5 din 22 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X