Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Contabilitatea unui punct de lucru ONG. Cum se organizeaza?

Data aparitiei: 02 Septembrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
contabilitatea unui punct de lucruorganizareinregistrare fiscalasediu social

 
Cum se organizeaza contabilitatea unui punct de lucru al unui ONG din punctul de vedere al inregistrarii documentelor contabile pana la nivel de balanta?
 
Organizarea contabilitatii  pana la nivel de balanta la punctul de lucru al unui ONG se efecteaza la punctul de lucru daca acesta are mai mult de 5 salariati. Daca la  punctul de lucru sunt  inregistrati pana la 5 salariati, atunci contabilitatea acestui punct de lucru  se organizeaza la sediul social.

In cazul in care punctul de lucru are mai mult de 5 salariati, aveti obligatia sa inregistrati punctul de lucru ca platitor de impozit pe venituri din salarii la organul fiscal pe raza caruia  acesta se afla situat.Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia sa organizeze si sa conduca evidenta contabila astfel incat aceasta sa reflecte impozitul aferent veniturilor fiecarei luni calculat, retinut si virat pe punctul de lucru al ONG-ului.
 
In conformitate cu prevederile art.32 alin.(7) din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic care are organizata o entitate, cu sau fara personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al  subiectului respectiv , cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasora efectiv activitatea acelei entitati.
 
Solicitarea se face in termen de 30 de zile de la data infiintarii pentru entitatile nou-infiintate.Organul fiscal are obligatia ca in termen de 5 zile de la inregistrarea fiscala sa transmita o copie de pe certificatul de inregistrare fiscala primarului unitatii administrativ-teritoriale/sectorului municipiului Bucuresti in a carei/carui raza teritoriala isi desfasoara activitatatea enitatea respectiva.

Gabriela Ilicea

Membru activ CECCAR Bucuresti in calitate de expert contabil din 2007.

Experienta profesionala de 15 ani ca economist si director economic.








Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X