email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aria de aplicabilitate a Ordinului 1802/2014. Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate

ordin 1802/2014reglementari contabilesituatiile financiare anualeordonanta 79/2014

Regasiti mai jos informatii utile referitoare la reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate -  Ordin 1802/2014, in contextul modificarii si completarii Legii contabilitatii nr. 82/1991 prin Ordonanta 79/2014.

In perioada 05-06 - 07.02.2015 C.E.C.C.A.R. filiala Arad a organizat un seminar cu tema "Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate - Ordin 1802/2014. Modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 - Ordonanta 79/2014", desfasurat la Amfiteatrul Universitatii Vasile Goldis.

La acest seminar au participat 203 persoane, manageri, administratori si economisti din sectorul privat, intreprinderi mici si mijlocii si membri CECCAR.

Lectorii care au conferentiat: d-nul presedinte Dr Horga Petru, d-nul Prof. univ. dr. Mates Dorel si d-nul lector formator CECCAR Popa V. Ion. S-au prezentat urmatoarele:

Aria de aplicabilitate a Ordinului 1802: formatul si continutul situatiilor financiare anuale; principiile contabile; regulile de recunoastere, evaluare, scoaterea din evidenta (derecunoastere); prezentarea elementelor in situatiile financiare; intocmire, aprobare, auditare/verificare si publicare;Planul de conturi general (PCG) impreuna cu continutul si functiunea conturilor contabile.

Cine aplica OMFP 1802/2014: societatile comerciale (Lg.31/1990); societatile si companiile nationale; regii autonome; institute nationale de cercetare-dezvoltare; societatile cooperatiste; subunitatile fara personalitate juridica cu sediul in Romania, care apartin persoanelor juridice (PJ) cu sediul in Romania; subunitatile fara pers. juridica cu sediul in afara Romaniei, dar care apartin entitatilor cu sediul in Romania; subunitatilor din Romania care apartin entitatilor din afara Romaniei; grupurilor de interes economic.

Cine NU aplica OMFP 1802/2014: NU se aplica de entitatile ale caror valori mobiliare sunt tranzactionate pe o piata activa.

Categorii de entitati raportoare: Microentitati (Total active < 350.000 EUR, Cifra de afaceri neta < 700.000 EUR, Nr. mediu de salariati < 10); Entitati mici (Total active < 4.000.000 EUR; Cifra de afaceri neta < 8.000.000 EUR, Nr. mediu de salariati< 50); Entitati mijlocii si mari (Total active > 4.000.000 EUR, Cifra de afaceri neta > 8.000.000 EUR, Nr. mediu de salariati >50).

Bilantul: formatul bilantului este prezentat la pct. 132 din OMFP 1802, sunt introduse structuri noi: investitii imobiliare, active biologice productive etc.; daca un activ are o legatura cu un alt activ prezentat la alta linie din bilant, aceasta relatie trebuie prezentata in notele explicative (activ primit prin subventie etc.); delimitarea in active imobilizate si active circulante dupa scop (active imobilizate versus mij. fixe, depozitele bancare etc.); modificarea naturii unui activ, in baza deciziei


managementului, trebuie sustinuta de documente (ex. investitii imobiliare).

Imobilizarile necorporale: se mentin regulile din OMFP 3055 referitoare la: definitie (caracterul identificabil, controlul, beneficiile economice viitoare); recunoastere si evaluare la bilant cedare si recunoasterea in CPP a castigului/pierderii costul unei imobilizari corporale = costuri de achizitie + costuri direct atribuibile (onorarii, cheltuieli cu personalul); imobilizari necorporale generate intern: Faza de cercetare – cheltuieli ale perioadei  Faza de dezvoltare – cheltuielile se capitalizeaza.


Sursa: Revista ProDomo Nr. 2, Februarie 2015

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

NOU! Sistemul e-Factura a devenit obligatoriu!


 Ce aveti de facut pentru a respecta legea?

Raspunsurile exacte va sunt oferite de reputatul consultant fiscal Ionut Jinga. Acesta va explica in detaliu procedurile de urmat si toate subtilitatile utilizarii celor 2 instrumente intr-o lucrare “fierbinte” in contextul actual - e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni.

In lucrarea e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni sunt prezentate cele mai delicate intrebari ale contribuabililor privind sistemele e-Factura si e-Transport, inclusiv intrebari din sectiunea specializata de pe site-ul ANAF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ordin 1802/2014reglementari contabilesituatiile financiare anualeordonanta 79/2014


Data aparitiei: 19 Martie 2015

Votati articolul "Aria de aplicabilitate a Ordinului 1802/2014. Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X