email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulamentul BNR 5/2015 privind modificarea articolului 11 din Regulamentului BNR 25/2015 - lichiditatea institutiilor de credit. Modificari contabile

regulamentul BNR 5/2015institutii de credtlichiditatea institutiilorvaloare ajustatavaloarea contabila


Va informam ca Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 5/2015 pentru modificarea articolului 11 din Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 25/2011 privind lichiditatea institutiilor de credit a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 400 din 8 iunie 2015.

Avand in vedere prevederile art. 51 alin. (1) lit. d), art. 77, art. 150 alin. (1) lit. a), art. 289, art. 320 si art. 333 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul dispozitiilor art. 420 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 25 alin. (2) lit. a) si art. 48 alin. (1) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei emite urmatorul regulament:

Articol unic. - La articolul 11 din Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 25/2011 privind lichiditatea institutiilor de credit, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 820 din 21 noiembrie 2011, alineatele (3) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„(3) Instrumentele de datorie cu scadenta reziduala de pana la un an inclusiv, emise sau garantate de organele administratiei centrale din tari din categoria A, inscrise la cota unei burse de valori din tari din categoria A sau din Romania, instrumentele de datorie cu scadenta reziduala de pana la un an inclusiv, negociabile, emise sau garantate de organele administratiei centrale din Romania si instrumentele de datorie cu scadenta reziduala de pana la un an inclusiv emise sau garantate de bancile de dezvoltare multilaterala si de organizatiile internationale mentionate la art. 117 alin. (2) si, respectiv, la art. 118 din Regulamentul (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 26 iunie 2013 privind cerintele prudentiale pentru institutiile de credit si societatile de investitii si de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012, inregistrate ca active financiare detinute in vederea tranzactionarii, active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere sau active financiare disponibile in vederea vanzarii, si, dupa caz, creantele atasate aferente vor fi inscrise pe prima banda de scadenta la o valoare ajustata reprezentand 95% din valoarea contabila

(4) Instrumentele de datorie cu scadenta reziduala mai mare de un an, emise sau garantate de organele administratiei centrale din tari din categoria A, inscrise la cota unei burse de valori din tari din categoria A sau din Romania, instrumentele de datorie cu scadenta reziduala mai mare de un an, negociabile, emise sau garantate de organele administratiei centrale din Romania si instrumentele de datorie cu scadenta reziduala mai mare de un an emise sau garantate de bancile de dezvoltare multilaterala si de organizatiile internationale mentionate la art. 117 alin. (2) si, respectiv, la art. 118 din Regulamentul (UE) nr. 575/2013, inregistrate ca active financiare detinute in vederea tranzactionarii, active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere sau active financiare disponibile in vederea vanzarii, si, dupa caz, creantele atasate aferente vor fi inscrise pe prima banda de scadenta la o valoare ajustata reprezentand 90% din valoarea contabila.”

Presedintele Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei,
Mugur Constantin Isarescu

Bucuresti, 28 mai 2015.


Nr. 5.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
regulamentul BNR 5/2015institutii de credtlichiditatea institutiilorvaloare ajustatavaloarea contabila


Data aparitiei: 10 Iunie 2015

Votati articolul "Regulamentul BNR 5/2015 privind modificarea articolului 11 din Regulamentului BNR 25/2015 - lichiditatea institutiilor de credit. Modificari contabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X