Analiza urmatoare face referire la un SRL din Romania care emite o factura de marfa in euro catre un client din alt stat UE, pentru marfa transportata de furnizor catre client.
La incasarea numerar in euro a facturii respective (in valoare de 3.000 euro) la sediul clientului din statul membru UE, se aplica o limitare de operatiuni cu numerar care sa restrictioneze incasarea facturii respective?
- Ian 28100 locuri
disponibileWebinarul Concedierea colectiva. Decizie, procedura, consecinte
2025, www.videoseminarii.roVezi detaliiInscriere - Ian 3125 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 151, Poiana Brasov
2025, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Ian 3125 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, editia 76, Poiana Brasov
2025, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Feb 1147 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, editia 49
2025, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Feb 11100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Salarizare si Contributii
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Mar 0448 locuri
disponibileConferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate, BUCURESTI
2025, Hotel Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca****Vezi detaliiInscriere - Mar 04101 locuri
disponibileVideo Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - CU INTREBARI
2025, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Mar 0496 locuri
disponibileVideo Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - FARA INTREBARI
2025, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
Dupa data de 09 mai 2015, incasarile si platile in valuta se efectueaza cu respectarea prevederilor din Capitolul I "Masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar" din Legii 70 / 2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenaa a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.
Art. 1 alin. (3) prevede ca capitolul I mai sus mentionat se aplica si operatiunilor de incasari si plati in valuta efectuate pe teritoriul Romaniei, iar incadrarea in plafoanele prevazute in acest capitol se face in functie de cursul de schimb valutar comunicat de BNR, de la data efectuarii operatiunii de incasari sau plati.
Asadar, in limita in lei stabilita pentru incasari / plati intre persoane juridice rezidente trebuie sa se incadreze si incasarile / platile intre persoane juricie rezidente si nerezidente, in valuta convertita in lei la cursul BNR de la data efectuarii operatiunii respective.
Astfel, incasarea facturii se va efectua fie integral prin instrumente de plata fara numerar, fie in numerar echivalentul in euro a 5.000 de lei iar restul urmand a se incasa prin instrumente de plata fara numerar, in conformitate cu prevederile art.3 alin (2) din Legea 70/2015.
Raspuns oferit pentru
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile Cartea Verde a Contabilitatii Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor