email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sediu permanent apartinand unei persoane juridice cu sediul in UE. Ce raportari semestriale se depun?

sediu permanentraportari contabilesituatii financiareOMFP 773/2015data bilantului

Tinand cont de prevederile OMFP 773/2015, stabilim ce forma de raportare financiara va depune la 30.06.2015  o sucursala inregistrata in Romania de o societate din UE. Vom vedea astfel daca va face aceeasi analiza privind incadrarea in criteriile stabilite de ordin la data bilantului anului precedent si daca, in conditiile in care din analiza reiese ca este microentitate, va depune formularul S1050 bifand microentitati.

Potrivit prevederilor din Sectiunea 1.1 Aria de aplicabilitate pct. 5 alin (4) din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP nr. 1.802/2014, coroborat cu prevederile art.5 alin. (2) si alin. (3) din OMFP 773/2015, din punct de vedere contabil, sediile permanente din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate reprezinta subunitati fara personalitate juridica ce apartin acestor persoane juridice si au obligatia intocmirii situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile cerute de legea contabilitatii.

 In situatia in care persoana juridica cu sediul in strainatate isi desfasoara activitatea in Romania prin mai multe sedii permanente, situatiile financiare anuale si raportarile contabile cerute de legea contabilitatii se intocmesc de sediul permanent desemnat sa indeplineasca obligatiile fiscale, acestea reflectand activitatea tuturor sediilor permanente.

Potrivit prevederilor art. 2 alin  (1) din OMFP 773/2015, sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2015 a operatorilor economici prevazut la art. 1 se aplica persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Potrivit prevederilor alineatului (4),  pentru intocmirea raportarilor contabile la 30 iunie 2015, incadrarea in criteriul prevazut la alin. (1), respectiv alin. (2) se efectueaza pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare anuale ale exercitiului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitiului financiar precedent.

Potrivit prevederilor art. 3 alin (1), in scopul stabilirii sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2015, operatorii economici care aplica Reglementarile contabile aprobate prin OMFP  nr. 1.802/2014, au in vedere criteriile prevazute la pct. 9 din reglementarile respective.
 Potrivit prevederilor art. 8 alin  (1),  alineatele (2) - (4) ale punctului 9 din Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situayiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.802/2014, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 963 din 30 decembrie 2014, se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

    "(2) Microentitatile sunt entitatile care, la data bilantului, nu depasesc limitele a cel putin doua dintre urmatoarele trei criterii:
    a) totalul activelor: 1.500.000 lei (echivalentul a 338.310 euro);


    b) cifra de afaceri neta: 3.000.000 lei (echivalentul a 676.620 euro);
    c) numarul mediu de salariati in cursul exercitiului financiar: 10.

S1027 - S1050 - Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2015 a operatorilor economici (microentitati, entitati mici, respectiv mijlocii si mari, precum si entitati de interes public) aprobat prin OMFP nr. 773/2015, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 509/2015, se aplica persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin OMFP nr. 1.802/2014, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Asadar , daca indepliniti criteriile mentionate mai sus (analiza este aceeasi si pentru sediul permanent) , se va descarca de pe site-ul ANAF formularul S1027 - S1050, in care veti bifa microentitati si  formularul final va fi S1050 pentru microentitati.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Garofil, consultant fiscal


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sediu permanentraportari contabilesituatii financiareOMFP 773/2015data bilantului


Data aparitiei: 07 August 2015

Votati articolul "Sediu permanent apartinand unei persoane juridice cu sediul in UE. Ce raportari semestriale se depun?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X