Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Analiza zilei cu Irina Dumitrescu: In ce conditii firmele pot testa declaratia 394

Data aparitiei: 10 Iunie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
noul formular 394OANAF 1105/2016obtinerea cnptestare d394 anafborderouri de achizitie

Noul formular 394 urmeaza a se depune incepand cu 01 august pentru operatiunile desfasurate in luna iulie 2016 conform modificarilor aduse in luna aprilie prin OANAF 1105/2016.

Pentru a fi identificate si rezolvate eventualele probleme tehnice ANAF a publicat doua tipuri de aplicatii care pot fi testate, respectiv Softul J – program JAVA si Softul A – fisier PDF editabil. Aceste pot fi descarcate la adresa http://chat.anaf.ro/d394.nsf.
Versiunile au fost actualizate in data de 08.06.2016.

Conform unui comunicat ANAF noul formular va fi testat de catre un grup de contribuabili mari si mici care vor comunica constant cu specialistii ANAF pentru a identifica si rezolva eventualele probleme tehnice.

Ca masuri de tranzitie, prin OANAF 1105/2016 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 s-a stabilit ca, pentru perioada 1 iulie 2016-31 decembrie 2016, pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii, precum si pentru livrarile persoanelor impozabile care aplica regimul special pentru agentiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati, efectuate catre persoane fizice, vor fi cuprinse in lista de detaliu numai facturile emise cu valoare individuala mai mare de 10.000 lei.

Avand in vedere problemele intampinate in practica pentru obtinerea CNP-ului cumparatorului - element care nu este obligatoriu de inscris in factura, prin OANAF 1105/2016 s-au adus modificari si prevederilor privind copletarea CNP-ului in formular. Astfel, completarea CNP/NIF este obligatorie doar in situatia in care persoana impozabila il colecteaza de la persoana fizica din facturi, contracte (de prestari servicii, de furnizare utilitati, vanzari de bunuri mobile si imobile etc.), in lipsa acestuia declarandu-se doar numele, prenumele si adresa persoanei fizice.


Pentru achizitiile efectuate pe baza de borderouri de achizitie/file de carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol, se vor declara numele, prenumele si adresa persoanei fizice.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X