email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OpANAF 2313/2016: Noul proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor

OpANAF 2313/2016proces-verbalconstatare contraventiiinspectoricontrol venituri persoane fizice

In Monitorul Oficial  nr. 596 din 5 august 2016 a fost publicat OpANAF 2313/2016  pentru aprobarea formularului tipizat "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor" utilizat de inspectorii din cadrul Directiei generale control venituri persoane fizice.

ORDIN Nr. 2313/2016 din 3 august 2016 pentru aprobarea formularului tipizat "Proces-verbal de constatare si sanctionare
a contraventiilor" utilizat de inspectorii din cadrul Directiei generale control venituri persoane fizice

PUBLICAT iN: MONITORUL OFICIAL NR. 596 din 5 august 2016
in temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si avand in vedere prevederile art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
ART. 1
Se aproba formularul tipizat "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor", cod 14.13.42.13/PVCSC, prevazut in anexa nr. 1, utilizat de inspectorii din cadrul Directiei generale control venituri persoane fizice in activitatea de verificare a situatiei fiscale personale.
ART. 2
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularului "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor", cod 14.13.42.13/PVCSC, sunt prevazute in anexa nr. 2.
ART. 3
Formularul prevazut la art. 1 are regim special si se tipareste prin unitati specializate, pe baza comenzilor primite din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


ART. 4
Directia generala control venituri persoane fizice va lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 5
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.
ART. 6
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Eugen-Dragos Doros
Bucuresti, 3 august 2016.
Nr. 2.313.
ANEXA 1
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
AGENTIA NAtIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA Seria ...... nr. ....
DIRECTIA GENERALA CONTROL VENITURI PERSOANE FIZICE
PROCES-VERBAL
de constatare si sanctionare a contraventiilor
incheiat astazi, ............., luna .........., anul ......., in localitatea ..................., judetul/sectorul ................

Agent(i) constatator(i): numele si prenumele ..................................., avand functia(ile) de ............................ la ........................., in temeiul prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza legitimatiilor de verificare fiscala nr. ............... si a Ordinului de serviciu nr. ..............., in urma ........... efectuat/a in ziua .... luna .......... anul ...... ora ..... la ............................. din localitatea ..............................., bd./str. .................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judetul/sectorul .................., cod de identificare fiscala ....................., am constatat:
I. La data(ele), ora(ele) si locul(rile) de mai jos au fost savarsite urmatoarele fapte:
1. .......................................................................
2. .......................................................................
3. .......................................................................

Fapta(ele) de mai sus constituie contraventie(ii) prevazuta(e) la:
1. art. ..... alin. ..... lit. ..... din ................................;
2. art. ..... alin. ..... lit. ..... din ................................;
3. art. ..... alin. ..... lit. ..... din ............................... .
De savarsirea acestor fapte se face vinovat contravenientul:
a) Persoana juridica, ....................................................
(denumirea)
cod identificare fiscala ..............., inmatriculata la oficiul registrului comertului/autorizat ............... cu nr. ..........., cu sediul/domiciliul fiscal in localitatea .................., bd./str. .............. nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judetul/sectorul ............, reprezentata de ................ in calitate de .................., cu CNP ................, cu domiciliul in localitatea ..............., bd./str. .............. nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judetul/sectorul ...................., nascut(a) la data de ............., in localitatea ...................................., judetul/sectorul ................., legitimat(a) cu BI/CI/pasaport seria ...... nr. .........., emis(a) de ................. la data de ...............
b) Persoana fizica: ......................................................
(numele si prenumele)
nascut(a) la data de ............... in localitatea ......................., judetul/sectorul ...................., fiul/fiica lui ..................... si al/a .............., CNP .........................., domiciliat(a) in orasul (comuna) ................, bd./str. ............... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judetul/sectorul ........., legitimat(a) cu BI/CI/pasaport seria ..... nr. .........., emis(a) de ............. la data de ..............., ocupatia ................, locul de munca .................. .
Fapta(ele) prevazuta(e) in actul(ele) normativ(e) mentionat(e) se sanctioneaza, conform:
1. art. ..... alin. ..... lit. ..... din ............., cu amenda de la .......... lei la ......... lei;
2. art. ..... alin. ..... lit. ..... din ............., cu amenda de la .......... lei la ......... lei;
3. art. ..... alin. ..... lit. ..... din ............., cu amenda de la .......... lei la ......... lei,
stabilindu-se cuantumul amenzii pentru fapta(ele) de la pct.:
1. in suma de ................. (..............................) lei;
2. in suma de ................. (..............................) lei;
3. in suma de ................. (..............................) lei, suma totala fiind de ............... (..............................) lei.

Agent(i) constatator(i), Contravenient, Martor(i),
........................ .............. ..........
______________________________________________________________________________
PROCES-VERBAL DE iNDEPLINIREA PROCEDURII*)
Astazi, .................... agentul constatator .................. din cadrul ......................., avand de inmanat Procesul-verbal de
constatare si sanctionare a contraventiilor seria ......... nr. .......... si instiintarea de plata nr. ..................., m-am deplasat la domiciliul
fiscal al contribuabilului persoana juridica/persoana fizica ......................., din localitatea ........................, bd./str. ............... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judetul/sectorul ..................., gasind pe contravenient sau pe
.................................................................
(persoana care locuieste la aceasta adresa)

administrator/imputernicitul contravenientului**), care, primind actul, a semnat in fata noastra.

Semnatura primitorului si actul de identitate
...........................................................
Formular aprobat prin Op. ANAF nr. ...... COD 14.13.42.13/PVCSC Format A4/t2
Amenda/Amenzile se va/vor achita la Trezoreria Finantelor Publice ............ in contul nr. ......................... .
in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate, prin care este/sunt sanctionata/sanctionate contraventia/contraventiile de la punctul/punctele ............................ (1, 2 sau 3), respectiv suma de .................. (........................) lei, iar o copie a documentului de plata se va depune sau se va transmite prin posta, recomandat, la sediul agentului constatator din ........................... .

In caz de neachitare a amenzii(lor) in termen de 15 zile de la data inmanarii/comunicarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, se va proceda la executarea silita conform prevederilor legale.

II. Sanctiuni complementare:

a) in conformitate cu prevederile art. ...... alin. ...... lit. ......... din ......................., se confisca de la contravenient urmatoarele bunuri/sume destinate, folosite sau rezultate din savarsirea faptei(lor) prezentata(e) la punctul(ele):
1. .....................................................................
2. .....................................................................
3. .....................................................................
b) Masuri asiguratorii, de conservare sau valorificare:
..........................................................................
c) Bunurile/Sumele confiscate apartin:
..........................................................................
d) Alte sanctiuni complementare:
..........................................................................

III. Alte mentiuni

La cererea contravenientului s-au formulat urmatoarele obiectiuni:
..........................................................................
in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, impotriva prezentului proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii.
Plangerea se va depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia si va fi insotita de o copie a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, precum si de alte acte doveditoare in sustinerea plangerii.

Prezentul proces-verbal s-a incheiat in trei exemplare, din care exemplarul 2 s-a inmanat contravenientului, astazi, ....................................., sau se va comunica acestuia in termen de cel mult doua luni de la data incheierii.

Agent(i) constatator(i), Contravenient, Martor(i),
........................ .............. ..........
Martor(i) - (date complete privind identitatea)
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
NOTE:

In cazul in care, la unele rubrici, spatiul alocat este insuficient, se continua scrierea separat in trei exemplare semnate de toate partile, aceasta constituind anexa, parte integranta a prezentului proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor.
in cazul in care contravenientul refuza semnarea procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, acest lucru se atesta de martor(i).
______________________________________________________________________________
Refuzand primirea (negasind nicio persoana) s-a afisat procesul-verbal pe usa principala a sediului/domiciliului contravenientului. Drept care s-a incheiat prezentul proces-verbal de indeplinire a procedurii.

Martor - date complete privind Agent(i) constatator(i),
identitatea acestuia
................................ ........................
................................ ........................
------------
*) Se detaseaza de prezentul proces-verbal si se anexeaza exemplarului transmis organelor fiscale spre executare.
**) Se anuleaza cuvintele care nu sunt necesare. in caz de afisare, actul se va lipi numai la colturi si, dupa caz, cu instiintarea de plata in fata.
ANEXA 2
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularului "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor", cod 14.13.42.13/PVCSC
1. Denumire: "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor"
2. Cod: 14.13.42.13/PVCSC
3. Format: A4/t2
4. Caracteristici de tiparire:
- se tipareste pe ambele fete, in 3 exemplare (negru, rosu si verde);
- este inseriat si numerotat;
- se broseaza in carnete de cate 150 de file (50 de seturi).
5. Se difuzeaza gratuit.
6. Se utilizeaza la constatarea unor fapte de care se face vinovat contravenientul si la stabilirea sanctiunilor prevazute de lege.
7. Se intocmeste in 3 exemplare de agentul constatator.
8. Circula si se arhiveaza:
- exemplarul 1, la organul fiscal de administrare competent;
- exemplarul 2, la contravenient;
- exemplarul 3, la organele fiscale care au efectuat constatarea faptei.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OpANAF 2313/2016proces-verbalconstatare contraventiiinspectoricontrol venituri persoane fizice


Data aparitiei: 10 August 2016

Votati articolul "OpANAF 2313/2016: Noul proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X