email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instantele obliga ANAF sa solutioneze si contestatiile care au plangeri penale facute de inspectori

contestatii anafplangeri penaleanaliza dosarelorinspectori fiscalisesizari penaleinsolventasolutii dosare

Ca urmare a unor nenumarate situatii in care inspectorii fiscali fac si plangeri penale care blocheaza analiza dosarelor, sume uriase de care depinde soarta multor afaceri raman blochate, iar insolventa ajunge sa fie astfel la numai un pas distanta.

Mai multi avocati au demonstrat insa recent ca firmele pot castiga in instanta astfel de situatii deoarece instantele judecatoresti pot obliga ANAF sa solutioneze chiar si contestatiile facute in cazurile in care exista si plangeri penale formulate de inspectori.

Astfel, mai multe instante au obligat Fiscul sa ofere o solutie finala in cazul firmelor in situatii in care ANAF nu dorise initial sa solutioneze aceste cazuri, punand pe primul loc solutionarea sesizarilor facute.

Avocatii de la SCA Iordachescu si Asociatii din Cluj au obtinut pentru clientii lor astfel de sentinte prin care firmelor li se solutioneaza contestatiile. Potrivit Clujust.ro, acestia "recomanda tuturor sa nu stea in asteptare si sa ceara instantei sa oblige Fiscul sa le solutioneze contestatia si sa le permita sa se adreseze instantei cu o actiune in anularea actului prin care le sunt stabilite obligatii de plata".

Astfel, avocatii de la SCA Iordachescu si Asociatii din Cluj au amintit ca firmele nu au de ce sa astepte insolventa, avand toate motivele sa atace in instanta astfel de situatii.

Asadar, firmele trebuie ceara instantelor sa oblige Agentia Nationala de Adminstrare Fiscala sa le solutioneze contestatiile la diverse decizii de impunere. Sursa amintita mai sus a oferit si astfel de solutii pe scurt:


(Dosar 977/85/2016) Solutia pe scurt:

"Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta SC B. SRL, in contradictoriu cu parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov - Serviciul Solutionare Contestatii.

Anuleaza in parte Decizia nr. 9804/21.03.2013 emisa de parata, in ceea ce priveste pct. 1 din dispozitivul acesteia si obliga parata sa solutioneze in fond contestatia formulata de reclamanta impotriva Deciziei de impunere nr. nr. F-SB285/19.08.2015 emisa de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu - Activitatea de Inspectie Fiscala, prin care a fost respinsa la rambursare suma de 224.226 lei reprezentand TVA. Fara cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare."

(Dosar 979/85/2016) Solutia pe scurt:

"Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta SC BANTUT SRL, in contradictoriu cu parata Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov.

Anuleaza Decizia nr. 10145/22.03.2016 emisa de parata si obliga parata sa solutioneze in fond contestatia formulata de reclamanta impotriva Deciziei de impunere nr. F-SB335/18.09.2015 emisa de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu - Activitatea de Inspectie Fiscala, prin care a fost respinsa la rambursare suma de 123.509 lei reprezentand TVA. Fara cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.  Cererea si motivele de recurs se vor depune la Tribunalul Sibiu. Pronuntata in sedinta publica din data de 12.07.2016."


 


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contestatii anafplangeri penaleanaliza dosarelorinspectori fiscalisesizari penaleinsolventasolutii dosare


Data aparitiei: 06 Octombrie 2016

Votati articolul "Instantele obliga ANAF sa solutioneze si contestatiile care au plangeri penale facute de inspectori":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X