Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Modificarea perioadelor fiscale pentru anul 2017. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu

Data aparitiei: 06 Ianuarie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
perioada fiscala in materie de tvacifra de afacerianul 2017impozitul pe venit

Perioada fiscala in materie de TVA:

1. persoanele impozabile care in cursul anului 2016 au utilizat ca perioada fiscala trimestrul calendaristic si nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri taxabile in Romania:

  • daca in anul 2016 au realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania dar care dau drept de deducere, care a depasit plafonul de 100.000 euro/454.110 lei, in anul 2017 vor utiliza ca perioada fiscala luna calendaristica. In acest sens, persoanele impozabile vor depune la organele fiscale competente declaratia de mentiuni (Formular 010,070, dupa caz) , pana la data de 16.01.2017.
     
  • daca in anul 2016 au au realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania dar care dau drept de deducere, care nu a depasit plafonul de 100.000 euro/454.110 lei, in anul 2017 vor utiliza ca perioada fiscala trimestrul calendaristic. In acest caz, persoanele impozabile  vor depune la organele fiscale competente formularul 094 „Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent”. Acest formular se va depune pana la data de 25.01.2017.

2. Persoanele impozabile care anul 2016 au utilizat ca perioada fiscala luna calendaristica:

  • daca in anul 2016 au realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania dar care dau drept de deducere, care a depasit plafonul de 100.000 euro/454.110 lei, in anul 2017 vor utiliza ca perioada fiscala luna calendaristica. In acest caz persoanele impozabile nu au obligatia depunerii niciunei declaratii de mentiuni, intrucat nu se modifica datele declarate initial in vectorul fiscal;
     
  • daca in anul 2016 au realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania dar care dau drept de deducere, care nu a depasit plafonul de 100.000 euro/454.110 lei si nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul 2016, in anul 2017 vor utiliza ca perioada fiscala trimestrul calendaristic.  In acest sens, persoanele impozabile vor depune la organele fiscale competente declaratia de mentiuni, pana la data de 16.01.2017.

Perioada fiscala pentru impozitul pe veniturile din salarii si contributii

Platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor care nu mai indeplinesc conditiile prevazute la articolul 80 alineat (2) din Codul Fiscal pentru declararea si plata trimestriala a acestor obligatii depun declaratia de mentiuni - formular 010, pentru schimbarea perioadei fiscale de la trimestru la luna pana pe data de 16 ianuarie 2017.


ANAF a publicat Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna ianuarie 2017. Acesta poate fi

AICI.

 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X