email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa folosim bilantul contabil pentru a identifica riscuri financiare. Beneficiile contabilitatii de angajamente intr-o analiza a unor experti internationali

contabilitatea de angajamentebilantparteneriate public-privatepasivele contingente

In cadrul unui eveniment care a avut ca subiect aplicarea metodelor de contabilitate in viitor, Jim Brumby, unul dintre directorii  World Bank’s Governance Global Practice, si-a exprimat opinia potrivit careia comunitatea internationala ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a trece la implementarea contabilitatii de angajamente.

Acesta a luat in discutie in ce masura actiunile colective intre diferite organizatii si guverne genereaza suficienta miscare si implicare in directia dorita pe cat ar trebui.

"Exista metode de a schimba felul in care se iau deciziile la nivel de tara pentru a le face mai deschise catre adoptarea de politici favorabile binelui public", a declarat acesta, citat de Public Finance International. "Unul dintre jucatorii importanti in aceasta privinta e reprezentat de comunitatea internationala".

In opinia sa, pentru a avea oameni de actiune e nevoie de dedicare, coordonare si cooperare, dand ca exemplu efortul global vazut in cazul BEPS - proiectul de combatere a evaziunii fiscale sustinut de OECD.

Conform Public International, acesta a descris lipsa de informatie privind situatia financiara a guvernelor din tari precum China ca o reala ingrijorare, tinand cont de importanta unor astfel de economii in relatie cu cea mondiala.

Alti reprezentanti ai Bancii Mondiale si ai Fondului Monetar International au pus accentul pe importanta contabilitatii de angajamente pentru un management financiar public care sa fie unul puternic.

Svetlana Klimenko, directorul de management financiar in cadrul Bancii Mondiale, a subliniat rolul pe care il joaca azi contabilitatea de angajamente.

S-a discutat, in cadrul aceleiasi intalniri la nivel inalt, si despre riscurile pe care le implica pasivele contingente in cadrul PPP-urilor (parteneriatele public-private), a intreprinderilor de stat sau in caz de evenimente neasteptate precum sunt dezastrele naturale.

In acest context, contabilitatea de angajamente e esentiala pentru a gestiona riscurile intalnite in situatiile de mai sus.

Transparentizarea trebuie sa conduca la un impact fiscal direct care sa poata fi estimat si incorporat inainte ca riscurile sa devina realitate. Pentru ca acest lucru sa se produca, e nevoie ca economistii si profesionistii contabili sa lucreze mai mult impreuna, aspect subliniat de mai multi dintre cei care au luat cuvantul in cadrul intalnirii.  

Amanda Sayeghm, economist in cadrul departamentului de fiscalitate al FMI, a atras atentia asupra faptului ca in vreme ce multe tari emit bilanturi, multe elemente (parteneriate public-private, pasivele contingente, pensiile pentru functii publice sau riscurile asociate activelor financiare) lipsesc.

In afara de faptul ca sunt incomplete, bilanturile nu erau tot timpul folosite pentru analiza de risc sau fiscala si, ca o consecinta directa, beneficiile la nivel de management erau limitate.

Aceasta a furnizat ulterior mai multe cai prin care se pot folosi acestea mai mult ca un instrument: reducerea datoriilor si valoarea deficitului si concentrarea pe obiective fiscale legate de bilant, luarea in calcul a riscurilor identificate in deficituri, precum si simularea de criza.

 


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitatea de angajamentebilantparteneriate public-privatepasivele contingente


Data aparitiei: 15 Martie 2017

Votati articolul "Cum sa folosim bilantul contabil pentru a identifica riscuri financiare. Beneficiile contabilitatii de angajamente intr-o analiza a unor experti internationali":
Rating:

Nota: 1.7 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X