Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Venituri din inchiriere spatii industriale. Ce tratament contabil aplicam?

Data aparitiei: 17 Februarie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
inchiriere spatii industrialevenituri din chiriiomfp 1802/2014

In analiza de mai jos, avem cazul unei firme care inchiriaza spatii industriale. Contractele de inchiriere presupun plata unei chirii diferite pe perioada derularii contractului. In primul an chiria este stabilita la 1000 euro/luna, iar din al doilea an chiria este stabilita la nivelul a 2000 euro/luna. Vom vedea cum se recunoaste venitul din chirie conform contabilitatii de angajamente pe perioada derularii contractului.

Contabilitatea de angajamente presupune ca efectele tranzactiilor si evenimentelor sunt recunoscute atunci cand ele se produc, si nu pe masura ce numerarul sau echivalentul sau este incasat/platit. Asadar, incheierea contractelor va produce efecte si in inregistrarile contabile, indiferent de data la care se va incasa contravaloarea serviciilor prestate.
 
 Conform pct. 448  alin. (1) din OMFP 1802/2014, veniturile din chirii se recunosc pe baza contabilitatii de angajamente, conform contractului. Tot in acest ordin se precizeaza faptul ca intreaga valoare a contraprestatiei se va recunoaste pe o baza liniara de-a lungul duratei contractului de inchiriere.
 
Asadar, daca presupunem ca la incheierea contractului , durata acestuia este de 2 ani, si valoarea totala este 36.000 eur (1000eur/luna*12 luni + 2.000eur/luna*12 luni), dvs. va trebui sa inregistrati lunar la venituri curente din redevente si chirii suma de 1500eur (36.000eur/24 luni), pe toata perioada desfasurarii contractului.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gabriel Apostolescu - Consultant contabil si fiscal


 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X