email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trecerea la contabilitatea de angajamente influenteaza pozitiv ratingurile de credit. Ce ne sfatuiesc expertii

contabilitatea de angajamenteratinguridatoriicrediteriscuri

Economia globala are in centrul sau si dezbateri care vizeaza transformari de structura in cazul mai multor proceduri de lucru. Astfel, un sfat il reprezinta trecerea la contabilitatea de angajament, ca o masura care aduce cu sine mai multe beneficii. Asa cum stiti deja, contabilitatea de angajamente recunoaste veniturile si cheltuielile in perioadele la care se genereaza, respectiv genereaza sau consuma beneficii economice si nu in perioadele in care se deconteaza respectiv veniturile se incaseaza respectiv cheltuielile se platesc.

Cititi si Cum sa folosim bilantul contabil pentru a identifica riscuri financiare. Beneficiile contabilitatii de angajamente intr-o analiza a unor experti internationali
 

Se considera astfel ca practicarea contabilitatii de angajamente conduce la oferirea unor informatii nu numai despre tranzactiile trecute, care au implicat plati si incasari ci si despre obligatiile de plata din viitor respectiv despre drepturile privind incasarile viitoare.


Fergus McCormick, economist sef si director asociat in cazul ratingurilor suverane pentru agentia DBRS, considera ca informatiile aferente angajamentelor pot imbunatati fiabilitatea ratingurilor crescandu-le acuratetea si consistenta cu ajutor altor date eocnomice. Totodata, o astfel de noua paradigma ar ajuta tarile independente sa obtina scoruri mai bune.

Cu un sistem mai bun de informatii care ar duce la un management mai bun si la o mai mare eficienta, angajamentele ar face sa explodeze scorurile date de agentiile de rating fata de activitatile fiscale ale unui guvern. Acest lucru se aplica, a adaugat acesta, in ciuda faptului ca va fi nevoie de o mai mare divulgare a datoriilor.

"De ce? Pentru ca stim ce se afla in bilantul contabi", a explicat acesta, citat de Public Finance International, si precizand totodata ca atunci cand agentiile au de lucrat cu informatii limitate, estimarile unor factori precum angajamente de pensii pot balansa haotic intre 50% si 300% din PIB.

Meritele extrem de importante ale contabilitatii de angajamente sunt realizate mai bine daca metoda este aplicata niversal, datorita faptului ca procesul are nevoie sa se sprijine pe date pe care sa le poata compara.

"O aplicare universala a contabilitatii de angajamente, consider ca ar fi un pas foarte important pentru a imbunatati calitatea, consistenta si, desigur transparenta datelor, marind astfel acuratetea evaluarii riscurilor si a ratingurilor creditelor suverane", a mai precizat acesta.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitatea de angajamenteratinguridatoriicrediteriscuri


Data aparitiei: 16 Martie 2017

Votati articolul "Trecerea la contabilitatea de angajamente influenteaza pozitiv ratingurile de credit. Ce ne sfatuiesc expertii":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X