email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concluzii dupa 3 evenimente majore din domeniul contabil. Buletin CECCAR

forumul strategicceccarinstitutul contabililorFEE2015

CECCAR Bihor a prezentat recent, in cuprinsul unui buletin informativ, concluziile culese in urma a trei evenimente importante din domeniul contabil. Discutam, asadar, despre Forumul Strategic al Profesiei Contabile din Europa Centrala si de Est, Adunarea membrilor Federatiei Expertilor Contabili Europeni si Atelierele strategice ale FEE si Sedinta Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public.

Sedinta Forumului Strategic al Profesiei Contabile din Europa Centrala si de Est - 11 septembrie 2015, Londra

In data de 11 septembrie a.c. a avut loc, la Londra, sedinta Forumului Strategic al Profesiei Contabile (APSF), sedinta la care a participat si reprezentantul CECCAR in acest forum de lucru.

Dezbaterile au tratat aspecte legate de provocarile actuale privind monitorizarea certificarii calitatii si etapele dezvoltarii retelei de certificare a calitatii. Aceasta retea permanenta, proiect facilitat de Institutul Contabililor Autorizati din Anglia si tara Galilor (ICAEW), va fi sustinuta printr-o platforma de socializare care permite schimbul informational, printr-o serie de ateliere tehnice ce se vor desfasura pe parcursul a doi ani, precum si prin organizarea unor vizite de lucru ale membrilor Forumului APSF.
Principalele rezultate vizate de reteaua de certificare a calitatii, asa cum a reiesit in urma discutiilor de la Londra, sunt urmatoarele: un schimb structurat si periodic de experienta, asistenta practica in vederea unei alinieri a organismelor participante fata de cele mai bune practici, elaborarea unor materiale cheie comune de referinta si suport, indrumari informale pe probleme strategice si un forum de comunicare periodica.


Adunarea membrilor Federatiei Expertilor Contabili Europeni si Atelierele strategice ale FEE, 22-23 septembrie 2015

Federatia Expertilor Contabili Europeni (FEE) a organizat in zilele de 22 si 23 septembrie 2015, la Amsterdam, mai multe ateliere strategice ale Adunarii Membrilor dedicate atat aspectelor de guvernare, cat si viitorului profesiei contabile europene. La aceste evenimente a participat si reprezentantul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

Primul atelier strategic a avut ca tema directiile viitoare de implicare a FEE, mai exact "Viitorul raportarii corporative", iar cel de-al doilea atelier a fost dedicat finantelor publice si fiscalitatii. Atelierele strategice care au avut loc in cea de-a doua zi a lucrarilor au dezbatut aspecte legate de guvernare si de viitorul profesiei, mai exact: viitorul serviciilor de consultanta, de contabilitate si audit, perspectivele viitoare asupra profesiei de audit, precum si modul in care profesia trebuie sa se reinventeze.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate Adunarii Membrilor si rapoartele organismelor membre, iar participantii au avut ocazia sa intre in dialog cu invitati din partea Comisiei Europene cu privire la structura si organizarea profesiei in viitor.


Sedinta Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public din 22-25 septembrie 2015, Toronto


In perioada 22-25 septembrie 2015 a avut loc la Toronto sedinta Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public, la sedinta luand parte si reprezentantul CECCAR in IPSASB.

Prima parte a reuniunii de lucru a fost consacrata aspectelor administrative si de guvernare, dar si trecerii in revista a problemelor relevante pentru contabilitatea din sectorul public, cum ar fi programul de activitate al IASB si ultimele evolutii in ceea ce priveste EPSAS.

Cele mai importante aspecte dezbatute in cadrul sedintei au vizat proiectele in curs ale IPSASB, intre care revizuirea proiectului de expunere privind contabilitatea de angajamente, revizuirea proiectului de consultare privind instrumentele financiare in sectorul public, aprobarea proiectului privind deprecierea activelor reevaluate si revizuirea proiectului privind combinarile de intreprinderi.

De asemenea, au fost discutate o serie de alte proiecte printre care probleme legate de venituri, schemele de comercializare a emisiilor de gaze, beneficiile angajatilor, activele de patrimoniu, dar si aspecte privind organizarea unor evenimente viitoare, cum ar fi Forumul normalizatorilor de standarde pentru sectorul public din 2016.

Sursa: CECCAR Bihor
 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
forumul strategicceccarinstitutul contabililorFEE2015


Data aparitiei: 05 Octombrie 2015

Votati articolul "Concluzii dupa 3 evenimente majore din domeniul contabil. Buletin CECCAR":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X