email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avem de 9 ori mai putini consultanti fiscali decat e nevoie

consultanti fiscaliimpozit pe gospodarieCamera Consultantilor FiscaliRegistrul Consultantilor Fiscali

Impozitul pe gospodarie, anuntat recent de ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu, va ridica enorm de multe probleme in practica, sunt de acord cei mai multi specialisti. Calcule noi arata ca avem de 9 ori mia putini consultanti fiscali decat ar fi nevoie odata cu aplicarea noului timp de impozit. Mai mult, exista mari lacune in ce priveste aplicarea concreta, riscul eliminarii cotei unice, plata sacadata a impozitarii si crearea unui deficit major.

In Registrul Consultantilor Fiscali din Romania sunt inregistrati  5502, din care numarul consultantilor fiscali independenti calificati, activi in prezent, este de 4135. Datele transmise de Camera Consultantilor Fiscali mai arata si ca in afara de numarul de consultanti amintit, mai exista si peste 400 de societati de consultanta fiscala, conform Startupcafe.ro.

Ministrul de Finante, Viorel Stefan, a declarat recent ca pentru introducerea noului impozit pe venitul global ar fi nevoie de 35.000 de consultanti. Salariile consultantilor fiscali ar urma sa fie platite din bugetul de stat pentru a asigura "consultanta gratuita pentru depunerea declaratiilor de impozit si pentru plata taxelor", aminteste aceeasi sursa.

In programul de guvernare al PSD, atrage atentia aceeasi sursa, acest tip de impozit e amintit alaturi de mentiunea ca declaratia de impozit pe venitul gospodariei “va avea ca baza de plecare declaratia de patrimoniu ce se va depune o singura data, in aceleasi conditii precum declaratia de venit global". Veniturile sub 2.000 lei ar avea impozit zero.

Se considera ca aceste masuri vor fiscaliza economia "subterana":

"Daca vom scoate doar 2% din economia subterana vom avea cele 16 miliarde pentru majorarile de salarii si pensii", a declarat ministrul muncii, Olguta Vasilescu, conform aceleiasi surse.

Totodata, calcule faute de aceeasi sursa arata ca ar fi nevoie de circa 37.000 de consultanti fiscali care sa gestioneze aproximativ 7,5 milioane de gospodarii.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
consultanti fiscaliimpozit pe gospodarieCamera Consultantilor FiscaliRegistrul Consultantilor Fiscali


Data aparitiei: 18 Aprilie 2017
Ultima actualizare: 16 Mai 2017

Votati articolul "Avem de 9 ori mai putini consultanti fiscali decat e nevoie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X