Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Florin Jianu despre Legea preventiei: Legea a fost golita de continut!

Data aparitiei: 06 Decembrie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Florin Jianu despre Legea preventiei: Legea a fost golita de continut!
imm-uriflorin jianuguvern

Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat marti, in timpul unei conferinte de specialitate ca Legea preventiei este o forma fara fond.


"Legea preventiei a fost propusa de noi (CNIPMMR — n.r.) in programul de guvernare din toamna anului trecut. Este una din legile fanion ale actualei coalitii de guvernare si in acest moment este la promulgare la presedinte. Legea prevedea, in forma initiala, ca inainte de sanctionarea unei contraventii sa se faca un plan de remediere ca parte de preventie inaintea unei masuri punitive. Surpriza! In Camera Deputatilor, aceasta lege a fost modificata in sensul in care toate contraventiile pe care le-am identificat eu, in scurta perioada cat am fost ministru, si echipa ministrului Alexandru Petrescu (fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, n.r), au fost toate eliminate, stabilindu-se ca aceste contraventii sa fie incluse, ulterior, intr-o Hotarare de Guvern, in 15 zile de la promulgarea legii", a spus Florin Jianu, citat de agerpres.ro.


Cu alte cuvinte, in prezent, Legea preventiei nu mai are niciun sens pentru ca actul normativ nu mai contine nicio preventie pentru nicio contraventie. Este “o forma fara fond”, dupa cum a declarat Florin Jianu.

"Prin eliminarea mentionarii contraventiilor si a actelor normative prin care au fost stabilite, pentru care este obligatorie aplicarea principiilor prevenirii, practic legea a fost golita de continut", a mai precizat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.


Conform reprezentantilor CNIPMMR, in forma adoptata, Guvernul va stabili prin hotarare contraventiile carora li se va aplica legea. Prin urmare, vor face obiectul legii contraventiile stabilite prin alte hotarari de guvern sau ordine ale ministrilor ori conducatorilor diferitelor autoritati publice centrale, fiind sub semnul intrebarii daca poate fi modificat regimul juridic al unei contraventii stabilite prin lege, de catre o hotarare de guvern care nu poate modifica legislatia primara — lege, ordonanta de urgenta sau ordonanta, noteaza sursa citata mai sus.

"Este posibil ca cele mai importante contraventii care afecteaza mediul de afaceri, in special IMM-urile, si care sunt prevazute in legii sau ordonante, sa ramana in afara legii prevenirii. Este discutabil daca guvernul va dori sa includa in aceasta lista toate contraventiile aplicate intreprinzatorilor, pentru care se poate aplica legea prevenirii, si care aduc cele mai multe venituri din amenzi", declara Florin Jianu.



Reprezentantii CNIPMMR apreciaza ca, desi se recunoaste importanta preventiei prin Programul de Guvernare 2017-2020, in proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2018 sunt prevazute cresteri semnificative, de 172,72%, ale veniturilor din amenzi, penalitati si confiscari.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X