Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Declaratii si formulare Contabilul.ro | Stiri

Formularul 600: ce AMENZI risca PFA-urile, cei care iau dividende ori au activitati independente

Data aparitiei: 18 Ianuarie 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Formularul 600: ce AMENZI risca PFA-urile, cei care iau dividende ori au activitati independente
pfa 2018declaratia 600cas si casscod fiscal

Declaratia 600 a starnit multe controverse in ultima perioada, in special in ceea ce priveste modalitatea si termenul de depunere. Nu tratati cu indiferenta atentionarile transmise de catre ANAF, altfel riscati sa platiti amenzi usturatoare.

Nu uitati faptul ca persoanele fizice autorizate, cele cu venituri obtinute pe cont propriu si cele care incaseaza dividende risca sa fie amendate daca nu vor depune declaratia 600 privind contributiile sociale (CAS si CASS) pana la termenul stabilit: 31 ianuarie 2018.

Conform site-ului startupcafe.ro, persoanele care nu depun formularul 600 pana pe 31 ianuarie 2018 risca avertisment sau amenda contraventionala intre 500 de lei si 1.000 de lei, cu posibilitate de plata la jumatate, in termen de 48 de ore.

Aceste sanctiuni sunt prevazute in Codul de procedura fiscala, art. 336, alin. 2, lit. d.

De asemenea, tineti cont si de art. 16 din ordonanta 2/2001 privind regimul contraventiilor, care prevede ca procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:

  • data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului;
  • descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia;
  • indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie;
  • posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate;
  • termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

Aproximativ 210.000 de pesoane fizice autorizate (PFA) si alte persoane fizice care obtin venituri din activitati independente au obligatia sa depuna, pana la 31 ianuarie 2018, formularul 600, pentru contributiile sociale.

Formularul 600 reprezinta “Declaratia privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la incadrarea veniturilor realizate in plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate”, este prevazut prin O.P.A.N.A.F. nr. 4140/2017 elaborat in baza O.U.G. nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr. 885 din 10 noiembrie 2017.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X