email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG 18/2018: aflati principalele masuri!

OUG 18/2018: aflati principalele masuri!
oug 18 2018declaratia unicacotributii socialeimpozit pe venit

Va informam ca a fost publicata OUG nr. 18 din 15 martie 2018 in Monitorul Oficial nr. 260 din 23.03.2018. Aceasta ordonanta de urgenta se refera la adoptarea unor masuri fiscal-bugetare si  completarea si modificarea unor acte normative.

OUG 18/2018 reglementeaza mecanismul de declarare si plata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice. “Reamintim tuturor contribuabililor persoane fizice ca depunerea Declaratiei Unice se face pana la data de 15 iulie a.c. ”, se arata intr-un anunt publicat pe pagina de Facebook a MFP.

Aceasta Ordonanta de urgenta a fost adoptata de Guvern pe data de 15 martie 2018. Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, informa atunci ca persoanele care vor depune declaratia online ori vor face plati anticipate vor beneficia de anumite avantaje, cum ar fi bonificatiile.

“Aceasta ordonanta de urgenta schimba fundamental acest mecanism, si anume trecem de la un sistem cu sapte declaratii pentru persoanele fizice la o singura declaratie unica. In primul rand, schimbam alte chestiuni legate de modalitatea de plata, nu mai sunt patru plati anticipate, (...) avem o singura plata, o singura data de depunere, si anume data de 15 iulie in acest an, fiind un an in care practic facem o tranzitie de la sistemul anterior la (...) noul mecanism de declarare a contributiilor (...), urmand ca din anul urmator sa fie data de 15 martie ca data de depunere a formularului si, desigur, si data de plata unica”, a declarat ministrul de Finante intr-o conferinta de presa.
 

OUG 18/2018: Masuri importante pentru anul 2018


Contribuabilii persoane fizice ce estimeaza ca vor realiza venituri extrasalariale, aflate in sfera declaratiei unice, vor depune aceasta declaratie unica pana pe data de 15 iulie 2018, dupa cum am mentionat mai sus. Aceste persoane vor calcula singure impozitul datorat si vor stabili daca datoreaza asigurari sociale.


Pentru depunerea prin mijloace electronice pana la data de 15 iulie 2018, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019, pentru plata cu anticipatie a impozitului pe venit se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit anual estimat platit integral pana la 15 decembrie 2018. Daca cele doua conditii sunt indeplinite cumulativ, se aplica ambele bonificatii, in total de 10%.

Cei care au depus deja declaratiile 200 ori 201 pentru venituri realizate in anul 2017 nu vor mai depune declaratia unica.

Persoanele fizice care au depus pentru anul 2018 formularele 220 si 221 si formularul 600 vor depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale, pana in data de 15 iulie 2018, care va inlocui respectivele formulare.
 

Pentru urmatoarele categorii, Declaratia unica nu se va depune:

a) Venituri din drepturi de proprietate intelectuala pentru care se aplica stopajul la sursa;
b) Venituri din arenda;
c) Venituri din salarii;
d) Venituri din investitii (dividende, dobanzi);
e) Venituri din pensii;
f) Venituri nete pentru care se aplica norma de venit;
g) Venituri din alte surse.

 

Consultati textul OUG 18/2018 aici. >>


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
oug 18 2018declaratia unicacotributii socialeimpozit pe venit


Data aparitiei: 26 Martie 2018

Votati articolul "OUG 18/2018: aflati principalele masuri!":
Rating:

Nota: 4.23 din 5 din 15 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X