email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a fost modificata procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii asupra institutiilor publice?

Cum a fost modificata procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii asupra institutiilor publice?
anafinstitutii publicetitluri executorii

Printre noutatile legislative publicate in Monitorul Oficial nr. 382 in data de 4 mai 2018 se afla si Ordinul ministrului finantelor publice nr.1850 din 18 aprilie 2018. Prin acesta se va face modificarea si completarea Procedurii de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.2336/2011.

Astfel, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr.22/2002 privind executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice, stabilite prin titluri executorii, instutiile publice beneficiaza de o procedura de executare silita speciala in situatia in care pe numele acestora au fost emise titluri executorii.

Va informam ca, in baza OG nr.22/2002, a fost emis OPANAF 1031/2008 pentru aprobarea Procedurii privind colectarea prin executare silita a creantelor fiscale fata de debitori institutii publice. Asadar, plata creantelor bugetare se poate realiza de catre institutia publica debitoare in termen de 6 luni de la data la care aceasta a primit somatia comunicata de organul de executare competent. Luati in considerare ca termenul se poate prelungi, justificat, la cerere, cu inca 3 luni.

Dar in cazul in care debitorul institutie publica nu isi indeplineste obligatia de plata in termenul specificat mai sus, organul de executare competent va proceda la actiuni de executare silita, potrivit Codului de procedura fiscala, prin poprire si/sau prin sechestrarea bunurilor mobile si imobile urmaribile, proprietate privata a debitorului.

Tot in baza OG nr.22/2002, a fost emis OMFP 2336/2011 pentru aprobarea Procedurii de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului, act normativ care este modificat si completat prin OMFP 1850/2018.

Se aduc astfel precizari privind operatiunile pe care trebuie sa le intreprinda Trezoreria Statului in situatia in care primeste de la un executor judecatoresc sau de la organul fiscal competent in executarea silita o adresa de infiintare a popririi asupra conturilor unei institutii ori autoritati publice, insotita de copia certificata de pe titlul executoriu.



Sursa: ANAF


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafinstitutii publicetitluri executorii


Data aparitiei: 09 Mai 2018

Votati articolul "Cum a fost modificata procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii asupra institutiilor publice?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X