email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 taxe si impozite care ne vor da batai de cap in 2019

4 taxe si impozite care ne vor da batai de cap in 2019
taxe si impozitejocuri de noroctaxa pe lacomie

Anul 2019 vine la pachet cu taxe noi ori cu prelungirea altora mai vechi, potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica, in data de 18 decembrie, pe site-ul Ministerului de Finante. Sunt vizate bancile, organizatorii de jocuri de noroc si firmele din domeniul energiei electrice si termice.
 

1. Taxa pe lacomie in cazul ratele ROBOR la 3 si 6 luni

Guvernul este cu ochii pe banci si vrea sa introduca, incepand cu ianuarie 2019,  o taxa pe  lacomie in cazul ratele ROBOR la 3 si 6 luni care depasesc o anumita valoare. Este vorba despre o taxa progresiva care va avea anumite cote. Mai multe informatii despre cum se va face diferentierea AICI. >>>
 

2. Taxa anuala pentru organizatorii de jocuri de noroc

Incepand cu data de 1 ianuarie 2019, organizatorii de jocuri de noroc prevazuti in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia de a plati o taxa anuala reprezentand 3% din totalul taxelor de participare incasate in anul precedent, cu exceptia organizatorilor de jocuri de noroc la distanta sau jocuri de noroc on line care au obligatia de a plati o taxa anuala de 5% din totalul taxelor de participare incasate in anul precedent.

(2) Organizatorii de joc prevazuti la alin.(1), personal sau prin reprezentantul sau autorizat definit potrivit OUG nr.77/2009, calculeaza, declara si platesc  taxa la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii februarie a anului fiscal urmator celui in care s-a incasat taxa de participare.

(3) Organizatorul de jocuri de noroc care se infiinteaza in cursul anului are obligatia de a plati o taxa lunara reprezentand 3% din totalul taxelor de participare incasate in luna precedenta, cu exceptia organizatorilor de jocuri de noroc la distanta sau jocuri de noroc on line care au obligatia de a plati o taxa lunara de 5% din totalul taxelor de participare incasate in luna precedenta. Taxa se calculeaza, se declara si se plateste  la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-au incasat taxele de participare. In aceasta situatie taxa anuala nu se va mai datora in anul urmator celui de infiintare.
 

3. Impozitul pentru companiile care activeaza in domeniul energiei electrice si termice

Proiectul OUG recent anuntat de Guvern mai prevede si introducerea unui impozit pentru companiile care activeaza in domeniul energiei electrice si termice. Contributia va fi de 3% din cifra de afaceri realizata de aceste societati.
 

4. Impozitul aplicat firmelor din sectorul energiei electrice si al gazului natural

Inca un impozit prevazut un proiectul de OUG s-ar putea aplica in anii 2019, 2020 si 2021. Acesta s-ar putea aplica operatorilor licentiati de transport de energie electrica si gaze naturale, dar si anumitor distribuitori licentiati de energie electrica si gaze naturale.

 

Noile masuri de supraimpozitare anuntate de Guvern sunt o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei. Acestea vor avea efecte negative puternice asupra companiilor, nu doar a celor de stat, ci si a celor private, declarata Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban. “Modul intempestiv in care masurile de supraimpozitare au fost anuntate, fara o dezbatere publica si fara consultarea mediului de afaceri, reprezinta in sine un factor generator de instabilitate economica”, subliniaza presedintele CCIR, citat de infotva.manager.ro.

Acesta acuza Guvernul Romaniei ca impune masuri de supraimpozitare, in loc sa sprijine comunitatea de afaceri din Romania prin incurajarea dezvoltarii companiilor si crearea de locuri de munca.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxe si impozitejocuri de noroctaxa pe lacomie


Data aparitiei: 20 Decembrie 2018

Votati articolul "4 taxe si impozite care ne vor da batai de cap in 2019":
Rating:

Nota: 4.23 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X