email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu poate fi obtinut exclusiv ONLINE

Certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu poate fi obtinut exclusiv ONLINE
afmfondul pentru mediutaxa deseuri

Incepand cu 10 decembrie 2021, certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu NU va mai fi emis in baza cererilor de eliberare a certificatelor de atestare in format hartie, potrivit Ordinului 2171/2021 al Ministerului Mediului. 

Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial r. 1167 din 9 decembrie 2021.

Atat transmiterea cererii de eliberare a certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu, cat si eliberarea certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu, se realizeaza exclusiv prin intermediul serviciului „Depunere declaratii on-line“ existent pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu. Certificatul este valabil si fara semnatura persoanelor imputernicite ale Administratiei Fondului pentru Mediu, potrivit legii, si fara stampila institutiei.
 

Eliberarea certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu 

1. La solicitarea contribuabililor, prin transmiterea unei cereri de eliberare a certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu, Administratia Fondului pentru Mediu are obligatia de a elibera certificatul care atesta indeplinirea obligatiilor de plata la Fondul pentru mediu, conform art. 9 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Atat transmiterea cererii de eliberare a certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu, cat si eliberarea certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu se realizeaza exclusiv prin intermediul serviciului „Depunere declaratii on-line“ existent pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

2. Cererea de eliberare a certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu se transmite prin intermediul serviciului „Depunere declaratii on-line“ existent pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. Utilizarea serviciului „Depunere declaratii on-line“ pentru obtinerea certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu va fi posibila atat pentru operatorii care detin un cont de acces cu utilizator si parola, cat si pentru cei inrolati in aplicatia informatica, conform Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 572/2019 pentru depunerea declaratiilor privind obligatiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

3. In vederea eliberarii certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu se vor consulta:


– declaratiile privind obligatiile la Fondul pentru mediu depuse de catre contribuabil;
– documentele de plata intocmite de catre contribuabil;
– alte informatii si documente solicitate contribuabilului de catre Administratia Fondului pentru Mediu in legatura cu situatia sa.

De asemenea se vor examina toate actele de verificare si control incheiate de Administratia Fondului pentru Mediu, precum si de alte organe cu atributii de control.

4. Obligatiile de plata la Fondul pentru mediu se vor mentiona nominal, astfel:

– obligatii de plata principale existente in sold si nestinse pana la data emiterii certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu;
– obligatii de plata accesorii existente in sold si nestinse pana la data emiterii certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu.

5. Certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu poate contine si alte mentiuni relevante pentru situatia fiscala a contribuabilului, referitoare la obligatiile de plata (de exemplu, obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, obligatiile fiscale a caror executare este suspendata, obligatiile fiscale cu termene de plata viitoare stabilite in planul de reorganizare judiciara aprobat, in conditiile legii etc.).

6. Cererea de eliberare a certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu se solutioneaza in maximum 5 zile lucratoare de la inregistrare.

7. Certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu are inscrise in mod obligatoriu numarul de inregistrare, data eliberarii, scopul eliberarii si perioada de valabilitate.

Certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu se emite si se comunica in mediu electronic prin intermediul serviciului „Depunere declaratii on-line“ existent pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro.

Certificatul eliberat si comunicat conform prezentei proceduri este valabil si fara semnatura persoanelor imputernicite ale Administratiei Fondului pentru Mediu, potrivit legii, si fara stampila institutiei.

8. Valabilitatea certificatului de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu este de 30 de zile de la data emiterii.

9. Timp de 60 de zile de la data emiterii, certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu va putea fi consultat pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu de catre institutiile abilitate, in baza unui cont de acces deschis la cerere.
 

Certificat de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu - model

Formular „Certificat de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu“ANTETUL ADMINISTRAȚIEI FONDULUI PENTRU MEDIUNr. ......... din ..................

 

 

 


CERTIFICAT DE ATESTARE
privind obligațiile la Fondul pentru mediu

 

Ca urmare a Cererii nr. ......... din data de ............, se certifică prin prezenta că persoana juridică ................, cu sediul în județul ............., localitatea .................., codul poștal .........., sectorul ......, str. ......................... nr. ......, bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., codul de identificare fiscală ....................., înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu nr. ...................., telefon/fax ...................., la data de ................., figurează în evidențele Administrației Fondului pentru Mediu cu următoarele obligații de plată către bugetul Fondului pentru mediu:
 

Nr. crt.

Denumirea obligației de plată

Total

din care:

Obligații de plată

Accesorii

0

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte mențiuni (dacă este cazul):

................................................................................................................................................

Certificatul se eliberează pe baza documentelor depuse de solicitant la sediul Administrației Fondului pentru Mediu.S-a eliberat prezentul certificat pentru a servi la ............. și este valabil 30 de zile de la data eliberării.

Conducătorul Administrației Fondului pentru Mediu, ...........................................


Consulta cererea de eliberare a certificatului si declaratia ►


de Redactia Contabilul

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
afmfondul pentru mediutaxa deseuri

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 10 Decembrie 2021


Votati articolul "Certificatul de atestare privind obligatiile la Fondul pentru mediu poate fi obtinut exclusiv ONLINE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 10 Decembrie 2021 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!

Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 9 + 4 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X