email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antifrauda analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor

Antifrauda analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor
antifraudaamendacoronavirusobligatii fiscale

Directia Antifrauda din cadrul ANAF a anuntat ca monitorizeaza si analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor, pentru asigurarea unui mediu concurential onest si a accesibilitatii mijloacelor de prevenire a infectarii.


Pentru asigurarea indeplinirii masurilor de prevenire a raspandirii virusului COVID-19, Agentia Nationala de Administrare Fiscala este imputernicita sa verifice respectarea unor masuri prevazute de ordonantele militare emise in baza art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare.

In acest context, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala verifica daca se respecta masurile suspendarii:

    • comercializarii consumului produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nealcoolice in restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice,

    • activitatilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear si de ingrijire personala

    • comertului cu amanuntul al produselor si serviciilor in centrele comerciale cu suprafata de vanzare mai mare de 400m2 in care-si desfasoara activitatea mai multi operatori economici. In centrele comerciale mentionate este permisa continuarea comercializarii de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor si serviciilor de optica medicala, a serviciilor de curatatorie si a produselor electronice si electrocasnice, daca operatorii economici respectivi asigura livrarea la domiciliu.
 

ATENTIE!

Incalcarea de catre persoane juridice a masurilor stabilite in ordonantele militare se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare).

Ca urmare a dinamicii preturilor, Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF monitorizeaza si analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor, pentru asigurarea unui mediu concurential onest si a accesibilitatii mijloacelor de prevenire a infectarii.

Monitorizarea variatiilor de preturi si verificarea modului de declarare a obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate in aceasta perioada include atat dispozitive medicale (masti, manusi, biocide, dezinfectanti) si alte echipamente de protectie sanitara, care asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate COVID-19, cat si produse alimentare esentiale specifice cosului de baza.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
antifraudaamendacoronavirusobligatii fiscale


Data aparitiei: 26 Martie 2020

Votati articolul "Antifrauda analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor":
Rating:

Nota: 4.94 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X