email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFM simplifica procedura de inscriere in cadrul programelor RablaClasic si RablaPlus

AFM simplifica procedura de inscriere in cadrul programelor RablaClasic si RablaPlus
afmprogramul rabla

AFM (Administratia Fondului pentru Mediu) a anuntat vineri, 24 iulie 2020, ca simplifica procedura de inscriere in cadrul programelor RablaClasic si RablaPlus.

Dosarele de acceptare depuse de catre persoanele juridice si dosarele de validare ale producatorilor/dealerilor auto se vor transmite la AFM doar prin intermediul postei electronice. Procedura cuprinzand modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul carora se realizeaza comunicarea informatiilor necesare, precum si alte instructiuni, sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.
 

 Proceduri si instructiuni privind transmiterea dosarelor de validare, a documentelor si a informatiilor in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2020-2024, denumit generic RABLA CLASIC, pentru producatori
 

1. Dosarul de validare

Dosarul de validare va fi transmis la AFM doar prin intermediul postei electronice, cu respectarea celorlalte conditii stabilite prin ghidul de finantare, scanat, intr-o singura arhiva, la adresa de e-mail validarerc@atm.ro si va cuprinde, suplimentar, formularul cererii de validare in format editabil. La data receptionarii e-mailului continand dosarul de validare, acesta din urma primeste un numar unic de inregistrare, care va fi comunicat expeditorului pe acecasi adresa de e-mail de la care a fost transmis dosarul de validare. Dosarele de validare vor fi inregistrate in ordinea primirii acestora pe adresa de e-mail.


2. Contestatia

Contestatia, formulata in scris de atre producator, va fi transmisa la AFM doar prin intermediul postei electronice, cu respectarea celorlalte conditii stabilite prin ghidul de finantare, scanata, intr-o singura arhiva, la adresa de e-mail contestatiirc@afm.ro, in termen de 1 zi lucratoare de la data publicarii listei producatorilor respinsi. La data receptionarii contestatiei, aceasta primeste un numar unic de inregistrare, care va fi comunicat expeditorului pe aceeasi adresa de e-mail de la care au fost transmise documentele.

Contestatia trebuie sa cuprinda:

a) atributele de identificare a contestatarului;
b) numarul unic de inregistrare atribuit de catre Autoritate dosarului de validare;
c) obiectul contestatiei;
d) motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza;
e) numele si prenumele reprezentantului legal ori ale imputernicitului acestuia si semnatura.
 

3. Proceduri privind decontarea

Transmiterea documentelor, a informatiilor si a cererilor de decontare se realizeaza doar prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail a responsabilului de proiect desemnat, comunicata fiecarui producator validat care a incheiat contract de participare in vederea decontarii cu AFM, cu respectarea conditiilor referitoare la forma si continutul documentelor, impuse de ghid, cu modificarile si completarile ulterioare si a conditiilor prevazute in contractul de participare in vederea decontarii.

Transmiterea documentelor in format electronic se va face prin scanarea formatului original al acestora, in format PDF, reprezentantul legal/imputernicitul.reprezentantului legal raspunzand de realitatea si exactitatea documentelor transmise. Fiecare document va fi scanat separat, intr-un fisier PDF, cu denumirea documentului, apoi arhivat.

In cazul declaratiilor pe propria raspundere in forma autentificata de notarul public prin care beneficiarii isi exprima in mod explicit optiunea de a achizitiona autovehiculele noi pe numele lor la sfarsitul perioadei de leasing, fiecare document va fi scanat separat intr-un fisier PDF si va fi redenumit cu numele beneficiarului (ex.:  "declaratie lon Popescu”).

In acelasi mod se va proceda si cu contractul de finantare nerambursabila - contractul incheiat intre beneficiarul final (persoanele juridice) si AFM, cu exceptia persoanelor fizice. (ex: "contract lon Popescu”).
 

Cititi textul integral in documentul atasat. >>


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
afmprogramul rabla


Data aparitiei: 28 Iulie 2020

Votati articolul "AFM simplifica procedura de inscriere in cadrul programelor RablaClasic si RablaPlus":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X