email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sanctiunile prevazute de Legea contabilitatii vor putea fi aplicate si de structurile de administrare si functionarii publici ai ANAF

Sanctiunile prevazute de Legea contabilitatii vor putea fi aplicate si de structurile de administrare si functionarii publici ai ANAF
legea contabilitatiiamenzicontraventiicod fiscal

Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile din Legea contabilitatii va fi acordat atat organelor cu atributii de control fiscal, cat si organelor cu atributii de administrare a veniturilor statului, precum si functionarilor publici din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala, din subordinea ANAF, conform Ordinului 1768/2021.

Ordinul 1768/2021 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1057 din 4 noiembrie 2021. 

 "Art.I - (1) Competenta de constatare a contraventiilor si de aplicare a amenzilor prevazute de Legea contabilitatii nr.82/1991, cu modificarile si completarile ulterioare revine persoanelor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si a structurilor subordonate acesteia, care au atributii de inspectie fiscala, precum si celor care au atributii de antifrauda fiscala. 

(2) Personalul din cadrul structurilor subordonate Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care au atributii in domeniul gestiunii declaratiilor fiscale si bilanturilor, au atributii de constatare si sanctionare a contraventiilor privind nedepunerea in termenul legal la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor a situatiilor financiare anuale si, dupa caz, a situatiilor financiare anuale consolidate, a situatiilor financiare interimare, a raportarilor contabile, sau, dupa caz, a declaratiei din care rezulta ca persoanele prevazute la art.1 alin.(1)-(3) din lege, nu au desfasurat activitate."

In referatul de aprobare, Fiscul mentioneaza ca, prin OUG nr.13/2021 pentru modificarea si completarea Codului fiscal si a Legii contabilitatii, au fost aduse modificari si articolului 42 alineatul (4) din Legea contabilitatii.

Potrivit acestor modificari, constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor,stabilite prin acest act normativ, se poate face si de catre personalul din cadrul structurilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, nu doar de persoanele cu atributii de inspectie fiscala si control financiar sau de personalul altor directii din cadrul Ministerului Finantelor, stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice, cum era prevazut anterior.

Avand in vedere aceste dispozitii legale, a fost necesara elaborarea unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Tinand cont de competentele specifice domeniilor de activitate gestionate la nivelul organelor fiscale, se propune ca dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile din Legea contabilitatii sa fie acordat atat organelor cu atributii de control fiscal, cat si organelor cu atributii de administrare a veniturilor statului, precum si functionarilor publici din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala, din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Citeste si: Cum arata Legea contabilitatii dupa modificarile introduse prin OUG 13/2021


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea contabilitatiiamenzicontraventiicod fiscal


Data aparitiei: 29 Septembrie 2021
Ultima actualizare: 09 Noiembrie 2021

Votati articolul "Sanctiunile prevazute de Legea contabilitatii vor putea fi aplicate si de structurile de administrare si functionarii publici ai ANAF":
Rating:

Nota: 3.17 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X