email
Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obtinerea certificatului digital. Completarea formularului 150

Obtinerea certificatului digital. Completarea formularului 150
spvcertificat digitalsemnatura electronica

Pentru a accesa SPV-ul (Spatiul Privat Virtual), persoanele juridice trebuie sa urmeze, mai intai, etapele pentru obtinerea certificatului digital. Alocarea unui certificat digital se realizeaza prin completarea si depunerea formularului 150  "Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat".

Comunicarea cu organul fiscal se face exclusiv online de la 1 martie 2022, potrivit OG 11/2021 care a modificat Codul de procedura fiscala. 

Citeste mai multe informatii despre obtinerea certificatului digital si despre completarea formularului 150.

Obtinerea certificatului digital: care sunt etapele? 

Pentru utilizarea serviciului «Depunere declaratii on-line» existent pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de catre persoane care detin certificate digitale calificate, in calitate de reprezentanti legali sau imputerniciti, desemnati de catre contribuabili pentru semnarea declaratiilor fiscale, se vor efectua urmatoarele operatiuni:

a) inregistrarea persoanei care detine certificat digital calificat, ca utilizator al serviciului «Depunere declaratii on-line», prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, semnat digital de catre solicitant si confirmat prin semnatura electronica a autoritatii de certificare, in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului «Depunere declaratii on-line»;

b) depunerea formularului 150 «Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat», existent pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului «Depunere declaratii on-line»."

Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat - Formularul 150 

Formularul 150 «Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat» se utilizeaza pentru obtinerea dreptului de acces la serviciul de depunere on-line a declaratiilor fiscale. Cererea pentru utilizarea unui certificat digital calificat se completeaza on-line, se listeaza si se depune impreuna cu documentele necesare (documentul de identitate a solicitantului, in original si in copie, documentul eliberat de contribuabil, din care rezulta dreptul solicitantului de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil) la sediul organului fiscal.

Modelul si continutul formularului 150 "Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat" este prevazut in anexa nr. 1.din Ordinul Nr. 847 din 30 aprilie 2009 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta.Pe baza documentelor depuse, organul fiscal verifica realitatea datelor inscrise in cerere, iar confirmarea dreptului de utilizare a serviciului "Depunere declaratii on-line", existent pe site-ul www.anaf.ro, semnata electronic prin utilizarea unui certificat digital calificat, emis de catre un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001, se transmite persoanei solicitante, prin posta electronica, la adresa mentionata in cerere.

Descarca Formularul 150 Cererea pentru utilizarea unui certificat digital calificat 
 

Inregistrarea in SPV, obligatorie de la inceputul lunii martie 2022

Incepand cu 01.03.2022, documentele transmise de catre persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, P.F.A-urile, profesiile liberale, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale sa se faca, exclusiv, prin intermediul Spatiul Privat Virtual.

In situatia in care contribuabilii/platitorii nu isi indeplinesc obligatia comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a cererilor, inscrisurilor sau oricaror altor documente , iar acestea sunt depuse la organul fiscal central in format letric, nu vor fi luate in considerare, urmand ca acesta sa notifice contribuabilii/platitorii cu privire la obligativitatea comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta". Documentele se vor transmite la ANAF doar prin SPV, altfel NU vor fi luate in considerare... citeste mai multe despre inregistrarea in SPV

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2023

Declaratia 101 si Impozitul pe Profit


La ce aspecte trebuie sa fiti atent cand completati D101?

Expertul contabil Vera Constantin v-a pregatit o lucrare completa, care prezinta pas cu pas modul de completare a celor 2 declaratii, dar si studii de caz intalnite in practica, cu solutii fiscale mai putin cunoscute.

Parcurgeti chiar acum lucrarea "Declaratia 101 si Impozitul pe Profit" pentru a evita erori costisitoare!
Atentie, termenul-limita pentru depunerea D101 este 26 iunie 2023! Iar intarzierile sau greselile in completare se sanctioneaza cu amenda de pana la 5.000 de lei!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
spvcertificat digitalsemnatura electronica


Data aparitiei: 13 Iunie 2022

Votati articolul "Obtinerea certificatului digital. Completarea formularului 150":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X