email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati privind colectarea creantelor fiscale: model de proces verbal

Noutati privind colectarea creantelor fiscale: model de proces verbal
creante fiscaleanafproces verbal

Fiscul a oficializat ultimele modificari pe care doreste sa le aduca in domeniul colectarii creantelor fiscale - Ordinul 1522/2022 din 16 august 2022. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 818 din 19 august 2022. 

Mai exact, institutia a prezentat un proiect de ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea OPANAF nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, precum si pentru modificarea OPANAF nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, precum si pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat
sume certe lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost aprobate modelele unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, inclusiv formularul ”Proces-verbal privind calculul creantelor fiscale accesorii sau altor sume care nu au fost stabilite in titlul executoriu”.

Din practica organelor fiscale s-a constatat necesitatea sa existe un formular de proces-verbal privind calculul creantelor fiscale accesorii sau altor sume care nu au fost stabilite in titlul executoriu, in cazul situatiilor in care a fost atrasa raspunderea solidara pentru mai multe persoane prin titluri de creanta sau titluri executorii, cum ar fi: decizie de atragere a raspunderii solidare, hotarari judecatoresti definitive, decizii de recuperare a ajutoarelor de stat etc.

Aceste accesorii se vor calcula si comunica atat debitorilor, cat si persoanelor raspunzatoare de catre organele de executare silita coordonatoare.

Ulterior, dupa confirmarea de primire a acestora, procesele-verbale se vor comunica si organelor fiscale competente in administrarea obligatiilor fiscale datorate de persoana/persoanele raspunzatoare.Prin proiectul de act normativ supus aprobarii, s-a avut in vedere modificarea Anexei nr. 23 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul cuprinderii unor precizari cu privire la:

a) indicarea persoanelor care sunt raspunzatoare in solidar cu debitorul pentru achitarea obligatiilor fiscale accesorii sau a altor sume care nu au fost stabilite in titlul executoriu, stabilite prin procesul-verbal;

b) competenta de emitere a procesului – verbal, respectiv organul de executare silita coordonator.

Consulta modelul de proces verbal. ►


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Cine are obligatia efectuarii inventarierii patrimoniului? AMENDA ajunge pana la 5.000 lei!


Scapati de orice grija privind inventarierea!
Urmati pas cu pas instructiunile prezentate pe lucrarea “Manualul de Inventariere”!


Gasiti:

  •     noile proceduri de inventariere, pas cu pas
  •     setul complet de documente pe care trebuie sa le intocmiti
  •     exemple de inventariere pentru productie, agricultura, turism, constructii etc.
  •     modul in care se realizeaza procedura de inventariere in SAGA
  •     modul in care se face inventarierea pentru situatiile financiare interimare
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
creante fiscaleanafproces verbal


Data aparitiei: 17 August 2022
Ultima actualizare: 22 August 2022

Votati articolul "Noutati privind colectarea creantelor fiscale: model de proces verbal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X