email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 14.000 de firme, controlate de ANAF in primele 3 luni ale anului. Ce amenzi s-au aplicat?

Peste 14.000 de firme, controlate de ANAF in primele 3 luni ale anului. Ce amenzi s-au aplicat?
controale anafinspectii fiscalecontrol antifrauda

ANAF a publicat sinteza activitatii de control pentru primele 3 luni din 2023. Institutia a dat amenzi de 1,3 milioane de lei in urma controalelor fiscale, iar in urma actiunilor de control antifrauda a aplicat sanctiuni contraventionale de 1,121 miliarde de lei.

Bilantul controalelor ANAF

In primele trei luni ale anului 2023 s-au efectuat 14.160 controale fiscale la contribuabili persoane juridice si fizice - 10.184 la contribuabili persoane juridice si 3.976 la contribuabili persoane fizice. Dintre acestea, 5.710 au fost inspectii fiscale, 5.806 verificari documentare la contribuabili persoane juridice si fizice si 2.644 controale inopinate la contribuabili persoane juridice si fizice, in vederea cuantificarii riscului fiscal.

In urma inspectiilor fiscale au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala 612,9 mil. lei si a fost diminuata pierderea fiscala cu suma de 1.889,7 mil. lei. In urma verificarilor documentare au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala de 115,3 mil. lei. Totodata, urmare actiunilor de control fiscal au fost aplicate 432 amenzi in valoare totala de 1,3 mil. lei, au fost inaintate organelor de urmarire penala un numar de 63 sesizari pentru un prejudiciu total de 61,3 mil. lei, au fost instituite 54 masuri asiguratorii in valoare de 79,5 mil. lei.

Fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectorilor ANAF aplicand intotdeauna legislatia de ultima ora!
Lucrarea Controale fiscale pe TVA. Rambursare fiscala, documente justificative, exemple practice, actualizata la zi, contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a face fata cu brio oricarei inspectii fiscale, fara stres sau emotii.


In aceeasi perioada din 2023, actiunile de control antifrauda au vizat 7.162 contribuabili, fiind cuantificate/estimate implicatii fiscale si aplicate sanctiuni contraventionale in suma totala de 1.121,8 milioane lei. Dintre acestea, 1.083,3 milioane lei sunt implicatii fiscale, iar 38,5 milioane lei sanctiuni contraventionale (amenzi si confiscari).

In ceea ce priveste activitatea de verificare documentara, in trimestrul I 2023 au fost finalizate 442 de actiuni, din care 359 cu emiterea unor decizii de impunere valoarea obligatiilor stabilite insumand 99,4 milioane lei; dintre acestea, 65 verificari documentare sunt realizate in domeniul tranzactiilor cu criptomonede, valoarea creantelor fiscale suplimentare stabilite fiind de 9,7 milioane lei.

Totodata, ca urmare a actiunilor de control desfasurate de catre inspectorii DGAF, in trimestrul I 2023, prin conformare voluntara, au fost declarate/achitate de catre contribuabili la bugetul general consolidat al statului, obligatii fiscale suplimentare in valoare de 62,4 milioane lei.


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controale anafinspectii fiscalecontrol antifrauda


Data aparitiei: 21 Aprilie 2023

Votati articolul "Peste 14.000 de firme, controlate de ANAF in primele 3 luni ale anului. Ce amenzi s-au aplicat?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X