email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deplasarea si receptia produselor accizate in regim suspensiv

accizeregim suspensiv

 

Cadrul general aplicabil privind deplasarea si primirea produselor accizabile in regim suspensiv de acciza a ramas in continuare, si dupa 01 iulie 2010, Sectiunea a 9-a din Titlul al VII-lea din Codul fiscal cu modificarea art. 206^30 alin. (2) lit. b) ce defineste locul importului de produse accizabile ca f iind locul unde se afla produsele atunci cand sunt puse in libera circulatie.

Astfel, autorizatiile de antrepozit eliberate de un stat membru sunt recunoscute atat pentru circulatia nationala cat si intracomunitara a produselor accizabile in regim suspensiv.

DETALII CLICK AICI

Produsele accizabile livrate de un antrepozit autorizat sunt mentinute in regim suspensiv de acciza daca destinatarul acestora este:
    un alt antrepozit autorizat
    un destinatar inregistrat
    un loc prin care produsele accizabile ies in afara comunitatii
    un destinatar ce beneficiaza de scutire prin efectul legii, cum ar fi organizatii
    internationale recunoscute, forte armate ale NATO cu exceptia Romaniei, beneficiari in contextul relatiilor diplomatice si consulare etc.

Se retine ca regimul suspensiv este mentinut si in cazul in care transportul este facut printr-un alt stat tert decat cele comunitare.

La receptia produselor antrepozitarul autorizat si destinatarul inregistrat au obligatia de a depune in sistemul electronic fie ca este national fie cel comunitar, a raportului de receptie.
Deplasarea intracomunitara de produse accizabile in regim suspensiv are loc doar insotita de documentul administrativ electronic procesat (DAE). Procedural, expeditorul introduce in sistem datele caracteristice ale livrarii, autoritatea competenta din statul acestuia proceseaza datele in caz de corectitudine a acestora transmite expeditorului un cod unic al tranzactiei si autoritatii corespondente din statul de destina tie datele livrarii. Aceasta din urma transmite beneficiarului livrarii tot prin sistem electronic o informare privind incarcatura ce va sosi.
In termen de 5 zile lucratoare de la receptia bunurilor, beneficiarul final al livrarii din celalalt stat membru va confirma in sistemul electronic receptia produselor.
- art. 206^31 din Codul fiscal permite modificarea traseului ini tial al marfurilor accizabile in sensul indicarii unui alt beneficiar; mentinerea regimului suspensiv se poate face tot in conditiile amintite,

- daca produsele sunt expediate din ant repozit romanesc acestea circula insotite de un exemplar tiparit al documentului administrativ electronic (DAE)

- expeditorul poate anula DAE daca marfa nu a fost expediata procedural deplasarea se consider a incheiata in momentul in care destinatarul a receptionat produsele sau acestea au p arasit teritoriul comunitatii; documentul ce atesta exportul este raportul de export intocmit de autoritatea din statul ce efectueaza exportul ce are obligatia sa transmita organului fiscal corespondent prin tara de expeditie a produselor; aceasta din urma autoritate instiinteaza antrepozitul de expeditie de efectuarea exportului. .....CONTINUA CITESTE AICI

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
accizeregim suspensiv


Data aparitiei: 09 August 2010

Votati articolul "Deplasarea si receptia produselor accizate in regim suspensiv":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X