Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Aproximativ 30.000 din cele 900.000 de firme din Romania se afla in insolventa

Data actualizarii: 30 Septembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
insolventafirmeRomania
Presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), Arin Stanescu, a declarat, astazi, ca aproximativ 30.000 de firme din cele 900.000 existente in Romania se afla in insolventa. Numai in primele opt luni ale anului au fost deschise circa 14.000 de dosare de insolventa.

Totusi, numarul acestora nu va mai creste foarte mult pana la finele lui 2010, datorita unei situatii deosebite, generata de sistemul de stabilire a primul termen la tribunale, apreciaza Stanescu. "Pentru Bucuresti stiu ca pentru o cerere de deschidere a insolventei termenul care se fixeaza in tribunal este octombrie 2011 si probabil in foarte scurt timp se va ajunge sa se stabilesca pentru 2012", a explicat oficialul, in cadrul seminarului "Insolventa - Solutii financiare. Solutii juridice".


Daca vrei sa stii absolut totul despre procedurile de insolventa, lichidare sau suspendare activitate firma. CLICK AICI >>

 
In prima jumatate a anului, circa 45% din procedurile de insolventa au fost cerute de debitori. "Foarte multe dintre cererile debitorilor mentioneaza faptul ca doresc sa se reorganizeze si nu vom sti acum cate reorganizari sunt reusite. Un plan de reorganizare dureaza circa trei ani potrivit procedurii, iar perioada se poate prelungi cu inca un an", a continuat Stanescu. Procentul celor care solicita reorganizarea a inceput sa creasca si va fi din ce in ce mai mare, probabil in jurul a 10%. „Tinta este sa ajungem la media europeana, unde 70% sunt falimente si 30% reorganizari", a mai spus reprezentantul UNPIR.

Sursa: Financiarul.ro





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X