Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite

Dispare impozitul forfetar iar microintreprinderile vor ...

Data actualizarii: 23 Noiembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
forfetarimpozit pe venit

Guvernul a decis sa renunţe la introducerea impozitului forfetar din cauza dificultaţilor care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem si analizeaza posibilitatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale

Explicatia renuntarii la introducerea impozitului forfetar a venit de la  Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor, vorbindu-se despre compensarera eliminarii impozitului minim. "Am discutat cu FMI, CE si BM si nu trebuie sa compensam eliminarea impozitului minim. Am convenit sa analizam introducerea unui sistem simplificat pentru intreprinderile mici. Acum lucram la gasirea unei variante si pentru aceasta avem asistenta de la cele trei organisme internationale", a spus Ialomitianu.

Potrivit surselor, reintroducerea impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor este una din variantele care vor fi analizate impreuna cu Comisia Europeana si FMI pentru optimizarea sistemului fiscal si o mai buna colectare a veniturilor.
 
Impozitul forfetar ar fi trebuit introdus incepand cu anul viitor ca masura compensatorie la impozitul minim, care a fost eliminat de la 1 octombrie. Ialomitianu a precizat ca inca sunt discutii cu cei de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. "Sa vedem la ce concluzie ajungem", a precizat ministrul finantelor.

Impozitul minim a fost introdus in primavara anului trecut si, potrivit autoritaţilor, eliminarea acestuia nu are efect asupra incasarilor bugetare din 2010, iar impactul pentru anul viitor este estimat la un miliard de lei.

Incepand cu 1 octombrie, firmele platesc impozit pe profit de 16%.

Pana sfarsitul anului trecut, microintreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea sa opteze intre plata impozitului pe profit si plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv in ultimii ani pana la 3% din venituri. Aceasta prevedere nu a mai fost aplicata si in 2010.

Microinterprinderile erau acele societaţi cu pana la 9 angajaţi si venituri anuale de cel mult 100.000 de euro.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X