Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Seminar pe tema recunoasterii veniturilor

Data actualizarii: 07 Martie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ACCA South Eastern EuropecontabilitateIASBFASBraportare financiara
ACCA South Eastern Europe a organizat un seminar cu tema:  „Recunoasterea veniturilor: Interpretari relevante ale IFRS si IFRS versus standarde romane de contabilitate”.

Au fost abordate anumite aspecte specifice incluse in Standardele Internationale de Raportare Financiara cu privire la acest subiect. De asemenea, potrivit „Curierului fiscal”, au fost evidentiate diferentele intre Standardele Internationale de Raportare Financiara si cadrul legal din Romania.

IASB (organismul care adopta Standardele Internationale de Raportare Financiara ) si FASB (organismul de reglementare din Statele Unite ale Americii) au demarat un proiect comun pentru a clarifica principiile pentru recunoasterea veniturilor. Sursa citata a scris ca premiza de baza inclusa in acest proiect este ca recunoasterea veniturilor va fi permisa numai in masura indeplinirii obligatiilor si al transferului bunurilor/ serviciilor catre client.

 In aceste conditii, recunoasterea de venituri pe parcursul derularii unui contract ar fi posibila numai daca contractul prevede stadii de executie clar definite. In caz contrar, recunoasterea graduala corespunzator procentului de realizare evaluat pentru lucrari, nu ar mai fi posibila; recunoasterea urmand sa se faca numai la sfarsitul contractului, odata cu indeplinirea completa a obligatiilor.

„Modificarile propuse ar reprezenta o schimbare semnificativa mai ales pentru companiile din industria constructiilor sau alte industrii in care contractele pe termen lung sunt des utilizate. Ramane de vazut

daca va fi adoptat in forma propusa, o concluzie comuna a celor doua organisme de reglementare fiind asteptata pentru sfarsitul anului 2011”, a declarat Adela Ciucioi, membtu ACCA South Eastern Europe.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X