Au fost abordate anumite aspecte specifice incluse in Standardele Internationale de Raportare Financiara cu privire la acest subiect. De asemenea, potrivit „Curierului fiscal”, au fost evidentiate diferentele intre Standardele Internationale de Raportare Financiara si cadrul legal din Romania.
IASB (organismul care adopta Standardele Internationale de Raportare Financiara ) si FASB (organismul de reglementare din Statele Unite ale Americii) au demarat un proiect comun pentru a clarifica principiile pentru recunoasterea veniturilor. Sursa citata a scris ca premiza de baza inclusa in acest proiect este ca recunoasterea veniturilor va fi permisa numai in masura indeplinirii obligatiilor si al transferului bunurilor/ serviciilor catre client.
 In aceste conditii, recunoasterea de venituri pe parcursul derularii unui contract ar fi posibila numai daca contractul prevede stadii de executie clar definite. In caz contrar, recunoasterea graduala corespunzator procentului de realizare evaluat pentru lucrari, nu ar mai fi posibila; recunoasterea urmand sa se faca numai la sfarsitul contractului, odata cu indeplinirea completa a obligatiilor.
„Modificarile propuse ar reprezenta o schimbare semnificativa mai ales pentru companiile din industria constructiilor sau alte industrii in care contractele pe termen lung sunt des utilizate. Ramane de vazut
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
daca va fi adoptat in forma propusa, o concluzie comuna a celor doua organisme de reglementare fiind asteptata pentru sfarsitul anului 2011”, a declarat Adela Ciucioi, membtu ACCA South Eastern Europe.