Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Planul de conturi general 2025"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Planul de conturi general 2025
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

OUG: Se reesaloneaza doar datoriile celor care au contracte in derulare

Data actualizarii: 21 Martie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
reesalonare.OUGconditiicontracte

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care permite firmelor private din Romania sa reesaloneze datoriile. Oficiali guvernamentali citati de Agerpres au declarat ca reesalonarea se poate face pe o perioada de pana la cinci ani si este oferita si companiilor de stat, dar si persoanelor fizice, potrivit oficialilor guvernamentali.

"Nu vizam instituirea niciunui tratament discriminatoriu intre public si privat, conditiile se aplica in maniera egala tuturor, noi trebuie sa ne asiguram ca aceste datorii reesalonate se platesc si exista garantii corespunzatoare pentru plata lor, dar in acelasi timp avem interesul ca firmele care sunt pe piata sa nu intre in incapacitate de plata sau insolventa", a explicat premierul Emil Boc.

Contribuabilii care doresc esalonari ale acestor datorii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care prezentarea de garantii si existenta unor comenzi in derulare, in cazul firmelor, sa nu fie in insolventa sau sa nu se gaseasca in procedura de dizolvare.

O alta conditie pentru contribuabilii care solicita esalonari consta in depunerea declaratiilor fiscale pana in momentul in care acestia solicita aceasta esalonare.

Totodata, solicitantii de reesalonari trebuie sa se gaseasca in dificultate economica, dar sa aiba capacitate financiara in perioada acordarii esalonarii sa-si poata plati aceste obligatii.

"Scopul acestui act normativ este de a sprijini firmele, intreprinzatorii care au perspectiva de dezvoltare economica, se afla in fata unor comenzi pe care le-ar putea derula, au viitor economic, dar au probleme in aceste momente, determinate de dificultatile financiare generate de criza si exista riscul insolventei si incapacitatii de plata", a mai declarat seful Executivului.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Planul de conturi general 2025"


X