email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nouriel Roubini: Romania nu va intra, probabil, in zona euro in 2015

eurozona euro
Tara noastra nu va fi pregatita in 2015 pentru intrarea in zona euro, dar nu este nimic rau sa mai asteptam un an sau 2 peste acest termen, considera economistul american Nouriel Roubini. Acesta a adaugat ca este preferabil ca evolutia sa fie mai lenta si sigura, decat sa existe ulterior regrete.

"In mod realist, nu cred ca tara va fi capabila sa intre in zona euro in 2015, pentru ca in primul rand s-ar putea sa nu fiti pregatiti. Nu este nimic rau in a mai astepta un an sau doi. In al doilea rand, din cauza a ceea ce s-a intamplat in Grecia exista o rezistenta a actualilor membri, care sunt ingrijorati daca sunteti pregatiti sau nu sa aderati", a spus Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, in cadrul unui seminar pe teme economice organizat la Bucuresti.

Roubini a adaugat ca zona euro s-ar putea schimba pana in 2015. Economistul nu exclude posibilitatea ca unele state mai slabe sa nu mai faca parte din zona euro pana in 2015, in conditiile in care unii politicieni mai populari ar putea decide revenirea la fostele monede nationale pentru a castiga competitivitate.

"Este mai bine sa o luati incet. Este mai bine sa fiti siguri, decat sa regretati. Trebuie sa va faceti treaba indiferent daca sunteti afara sau inauntru (zonei euro - n.r.)", a afirmat economistul american.

Guvernul si BNR au hotarat la inceputul acestei luni sa mentina obiectivul de aderare la zona euro pentru anul 2015, ceea ce tehnic nu inseamna, obligatoriu, 1 ianuarie 2015.

De fapt, chiar Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, le-a spus politicienilor din coalitia de guvernamant ca cel mai potrivit ar fi ca moneda nationala sa circule in paralel cu euro pana in decembrie 2015.

Analistii considera ca procedura de aderare nu ar permite Romaniei sa intre in zona euro la 1 ianuarie 2015.

Inainte de a intra in zona euro, o tara trebuie sa:
- respecte criteriile economice si fiscale incluse in Tratatul de la Maastricht: deficitul bugetar nu poate depasi 3% din PIB, datoria publica trebuie limitata sub 60% din PIB, iar inflatia sa fie cu mai putin de 1,5 puncte procentuale peste media celor mai performante 3 tari din zona euro;
- se afle timp de 2 ani in ERM-II (mecanismul ratelor de schimb), in cadrul caruia moneda nationala sa fluctueze intr-un interval de plus-minus 15% fata de euro.

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
eurozona euro


Data aparitiei: 26 Mai 2011

Votati articolul "Nouriel Roubini: Romania nu va intra, probabil, in zona euro in 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X