email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce modificari privind indemnizatia pentru cresterea copilului a respins Senatul

indemnizatia lunaracresterea copiilorproiect legeOG 111/2008




Propunere legislativa privind modificarea Ordonantei de Urgenta nr.111 din 8 decembrie 2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor a primit zilele trecute avizul Comisiei juridice, de disciplina si imunitati.

Expunerea de motive

Ordonanta de Urgenta nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care deja isi face efectul incepand cu 1 ianuarie, afecteaza profund intentia femeilor cu venituri medii si mari de a aduce pe lume un copil, adica exact acele romance care au dorinta si potentialul de a investi cel mai mult in cresterea si educatia copiilor, viitori cetateni de valoare si contribuabili de nadejde.

Se considera astfel ca acest fenomen va avea efecte negative pe termen lung pentru viitorul socio-economic al Romaniei.

In forma actuala, OUG 111/2010 are un caracter grav discriminatoriu, fiind in defavoarea copiilor conceputi in 2010 si nascuti in 2011 fata de copiii conceputi si nascuti in 2010, asa cum a semnalat si Consiliul National de Combatere a Discriminarii in 17 decembrie 2010.

In plus, OUG 111/2010 are un caracter profund imoral deoarece afecteaza grav viata romancelor care si-au planificat nasterea unui copil in conditiile legale create de Legea nr. 257/2008 cunoscuta ca "Legea Mamelor", iar acum se gasesc in situatia de a naste si a ingriji copilul in primii ani de viata in conditii mult mai aspre si limitative, anume cele prevazute de OUG 111/2010.

In consecinta, se supune adoptarii propunerea de lege privind modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Modificari cerute de initiatori:


Art. 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Prevederil art.2 -29 reglementeaza drepturile care se acorda persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 octombrie, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data".


Art. 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Incepand cu data de 1 octombrie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilui, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi (...)".


Art. 30 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(2) Incepand cu 1 octombrie 2011, pentru persoanele prevazute la alin. (1), indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau, dupa caz, anterioare adoptiei, stabilirii masurii plasamentului sau a plasamentului in regim de urgenta sau instituirii tutelei, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei".


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatia lunaracresterea copiilorproiect legeOG 111/2008


Data aparitiei: 16 Decembrie 2011

Votati articolul "Ce modificari privind indemnizatia pentru cresterea copilului a respins Senatul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X