email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desfasurarea expertizei contabile

servicii contabileexpertiza contabilaexpert contabilaudit de calitate



In ceea ce priveste desfasurarea expertizei contabile, supunem atentiei dvs. mai multe reglementari care tin cont de etapele pe care le supune procedura de expertiza contabila. Mentionam, prin urmare, importanta pe care o detin concluziile expertului, acestea fiind fundamentate pe baza legislatiei si a reglementarilor care au legatura cu cauzalitatea cu obiectivele stabilite de organul  care a solicitat expertiza.

Cand expertul recomandat de parte nu este de acord cu concluziile expertului numit, va semna raportul de expertiza  cu mentiunea "opinie separata" care va fi inclusa in capitolele II si III sau intr-o anexa la raport care trebuie sa respecte obiectivele stabilite de organul care a dispus expertiza .  In efectuarea lucrarilor de expertiza contabila expertii sunt obligati sa respecte principiile fundamentale din Codul etic al profesionistilor contabili.

In cazul in care sunt mai multi experti  in aceeasi cauza numiti sau recomandati de parte  este interzis  sa prezinte in raport calificative sau aprecieri personale la adresa colegilor. Acestia sunt obligati sa evite orice actiune care poate discredita profesia.

In cazul expertizelor contabile judiciare, anterior intocmirii raportului de imposibilitate sa instiinteze organul care a dispus expertiza  despre motivele care ar duce  la intocmirea Raportului de imposibilitate a efectuarii expertizei contabile. Opinia separata a expertilor contabili numiti sau recomandati de parte poate constituie anexa la raportul de expertiza.

Suplimentul la raportul de expertiza se intocmeste conform algoritmului  prevazut de standard pentru redactarea raportului de expertiza. Expertul contabil recomandat de parte participa alaturi de expertul numit la efectuarea expertizei contabile judiciare. Expertii numiti si expertii recomandati de parte  vor intocmi programul de lucru si bugetul de ore necesare efectuarii expertizei  in vederea incadrarii in termenele stabilite de organul care a dispus expertiza.

Expertul contabil recomandat de parte  este obligat sa respecte ca si expertul numit reglementarile in domeniu, reglementarile Corpului privind exercitarea profesiei precum si normele profesionale.

Expertiza se finalizeaza cu un singur raport de expertiza structurat conform standardului, opinia separata a expertilor recomandati de parte sau numiti va fi inserata in capitolele II si III  sau intr-o anexa a raportului de expertiza.

Abaterile constatate de auditorul de calitate  in relatiile profesionale dintre expertii contabili numiti si cei recomandati de parte cu privire la intocmirea, semnarea si depunerea rapoartelor de expertiza vor fi sesizate Consiliului filialei conform prevederilor Regulamentului privind auditul de calitate in domeniul serviciilor contabile.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
servicii contabileexpertiza contabilaexpert contabilaudit de calitate


Data aparitiei: 21 Martie 2012

Votati articolul "Desfasurarea expertizei contabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X