email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desfasurarea expertizei contabile

servicii contabileexpertiza contabilaexpert contabilaudit de calitate



In ceea ce priveste desfasurarea expertizei contabile, supunem atentiei dvs. mai multe reglementari care tin cont de etapele pe care le supune procedura de expertiza contabila. Mentionam, prin urmare, importanta pe care o detin concluziile expertului, acestea fiind fundamentate pe baza legislatiei si a reglementarilor care au legatura cu cauzalitatea cu obiectivele stabilite de organul  care a solicitat expertiza.

Cand expertul recomandat de parte nu este de acord cu concluziile expertului numit, va semna raportul de expertiza  cu mentiunea "opinie separata" care va fi inclusa in capitolele II si III sau intr-o anexa la raport care trebuie sa respecte obiectivele stabilite de organul care a dispus expertiza .  In efectuarea lucrarilor de expertiza contabila expertii sunt obligati sa respecte principiile fundamentale din Codul etic al profesionistilor contabili.

In cazul in care sunt mai multi experti  in aceeasi cauza numiti sau recomandati de parte  este interzis  sa prezinte in raport calificative sau aprecieri personale la adresa colegilor. Acestia sunt obligati sa evite orice actiune care poate discredita profesia.

In cazul expertizelor contabile judiciare, anterior intocmirii raportului de imposibilitate sa instiinteze organul care a dispus expertiza  despre motivele care ar duce  la intocmirea Raportului de imposibilitate a efectuarii expertizei contabile. Opinia separata a expertilor contabili numiti sau recomandati de parte poate constituie anexa la raportul de expertiza.

Suplimentul la raportul de expertiza se intocmeste conform algoritmului  prevazut de standard pentru redactarea raportului de expertiza. Expertul contabil recomandat de parte participa alaturi de expertul numit la efectuarea expertizei contabile judiciare. Expertii numiti si expertii recomandati de parte  vor intocmi programul de lucru si bugetul de ore necesare efectuarii expertizei  in vederea incadrarii in termenele stabilite de organul care a dispus expertiza.

Expertul contabil recomandat de parte  este obligat sa respecte ca si expertul numit reglementarile in domeniu, reglementarile Corpului privind exercitarea profesiei precum si normele profesionale.

Expertiza se finalizeaza cu un singur raport de expertiza structurat conform standardului, opinia separata a expertilor recomandati de parte sau numiti va fi inserata in capitolele II si III  sau intr-o anexa a raportului de expertiza.

Abaterile constatate de auditorul de calitate  in relatiile profesionale dintre expertii contabili numiti si cei recomandati de parte cu privire la intocmirea, semnarea si depunerea rapoartelor de expertiza vor fi sesizate Consiliului filialei conform prevederilor Regulamentului privind auditul de calitate in domeniul serviciilor contabile.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
servicii contabileexpertiza contabilaexpert contabilaudit de calitate


Data aparitiei: 21 Martie 2012

Votati articolul "Desfasurarea expertizei contabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X