email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR - partener la seminarul organizat de IFAC in Viena

IFACCECCARseminar Vienaprofesia contabilagestionare finante





In perioada 19 - 20 martie 2012 la Viena a avut loc seminarul "Criza datoriilor de stat, o chestiune urgenta - de la lectii la reforma" organizat de IFAC, avand drept partener principal CECCAR.

Acest seminar global foarte oportun a reunit principalii factori de decizie, politicieni si lideri din domeniul gestiunii finantelor publice in vederea examinarii cauzelor care contribuie la criza internationala a datoriilor de stat, precum si a masurilor necesare acum pentru realizarea unei reforme semnificative.

Problemele evidentiate de criza datoriilor de stat includ transparenta si raspunderea Guvernelor si slaba gestionare a finantelor publice, precum si o slaba raportare financiara  in sectorul public, fara a se limita insa la acestea. Institutiile de administratie fiscala sunt deficitare in multe tari si nu creeaza nici constrangerile, nici stimulentele necesare pentru ca Guvernele sa isi gestioneze finantele de o maniera care sa protejeze interesul public si, de asemenea, investitorii.

Din dezbaterile seminarului a rezultat faptul ca in trecut, se presupunea ca Guvernele sunt lipsite de riscuri. Criza prezenta ne obliga sa contestam acea ipoteza - si trebuie sa concluzionam ca ea nu mai este valida. Guvernele nu sunt lipsite de riscuri, iar esecul administratiei fiscale din sectorul public are un impact economic care va depasi semnificativ impactul pierderilor provocate de esecurile corporative, cum ar fi Enron, WorldCom, Parmalat, Lehman Brothers si Olympus.

Profesia contabila are un rol important ca lider in solutionarea crizei actuale si in construirea unui sistem financiar international reformat. Profesia contabila se afla intr-o pozitie unica pentru a informa si sprijini Guvernele, pentru a furniza cunostinte practice si tehnice referitoare la multe probleme legate de criza si pentru a-si oferi ajutorul in solutionarea acestora.

Directorul executiv al IFAC preciza in discursul sau faptul ca:

"Raportarea financiara de stat se afla la rascruce de drumuri. Reducerea incertitudinii economice si eliminarea datoriei negestionabile trebuie sa reprezinte prioritati pentru toate Guvernele, liderii nationali si oficialii din sectorul public; este esential sa fie luate acum masurile necesare pentru crearea unei schimbari semnificative."


Sursa: Curierul National



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
IFACCECCARseminar Vienaprofesia contabilagestionare finante


Data aparitiei: 22 Martie 2012

Votati articolul "CECCAR - partener la seminarul organizat de IFAC in Viena":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X