email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenzi de pana la 10.000 lei si activitate suspendata. Antifrauda nu mai iarta firmele fara casa de marcat!

Amenzi de pana la 10.000 lei si activitate suspendata. Antifrauda nu mai iarta firmele fara casa de marcat!
legea preveniriicase de marcatantifraudaamenda

Operatorii economici care nu respecta obligatia legata de dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic nu vor mai fi iertati de inspectorii Antifrauda de la 1 mai 2019.

Daca firmele sunt prinse ca incalca aceasta obligatie fiscala, vor primi amenda de la 8.000 lei pana la 10.000 lei si li se poate suspenda acitivitatea economica in punctul de lucru pana la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal si prezentarea dovezii de plata a amenzii. Exceptia o reprezinta situatiile in care se constata ca operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic si a solicitat instalarea acestora.
 

Actiunea de control tematic, dispusa de Ministerul Finantelor Publice, este determinata de diferenta foarte mare dintre numarul de 504.966 de aparate de marcat inregistrate in sistemul informativ al ANAF si puse pe piata si numarul de 344.020 de aparate de marcat puse in functiune la contribuabili. De asemenea, in luna martie, comparativ cu luna februarie, a fost inregistrata scaderea cu cca. 39% a numarului aparatelor de marcat instalate la contribuabili, si cu cca. 20% a numarului aparatelor de marcat inregistrate de distribuitorii autorizati in sistemul ANAF.

La nivelul majoritatii distribuitorilor autorizati si a unitatilor acreditate pentru comercializare exista stocuri de aparate de marcat noi si nu mai sunt semnalate dificultati legate de lipsa capacitatii de instalare a unitatilor de service.

Este important de stiut ca ICI Bucuresti a emis avize tehnice favorabile, iar MFP a emis autorizatii de distributie, pentru toate tipurile de aparate de marcat, inclusiv pentru cele destinate activitatilor economice in care sunt utilizate modele dedicate, respectiv taximetrie, mari retaileri, schimb valutar, comert cu carburanti (95 modele existente pe piata).

Inspectorii antifrauda vor intensifica in aprilie actiunile de control tematic a respectarii de catre operatorii economici a obligatiei de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic si vor stabili termene de dotare scurte, anunta MFP intr-un comunicat.


Pana la 1 mai 2019, nerespectarea acestei obligatii se va afla sub incidenta Legii prevenirii, adica firmele nu vor fi amendate de la prima abatere, ci li se va intocmi un plan de conformare, apoi se va aplica sanctiunea daca acesta nu este respectat.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea preveniriicase de marcatantifraudaamenda


Data aparitiei: 11 Aprilie 2019
Ultima actualizare: 03 Mai 2019

Votati articolul "Amenzi de pana la 10.000 lei si activitate suspendata. Antifrauda nu mai iarta firmele fara casa de marcat!":
Rating:

Nota: 3.92 din 5 din 13 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X