Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Altele Contabilul.ro | Stiri

Iata cat plateste statul roman pentru ajutorul social! Ce judet este pe primul loc

Data aparitiei: 22 Ianuarie 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Iata cat plateste statul roman pentru ajutorul social! Ce judet este pe primul loc
ajutor socialvenit minimact normativ

Potrivit unor datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), suma totala platita in decembrie de statul roman pentru ajutorul social (venit minim garantat) depaseste 60,88 milioane de lei, valoarea medie fiind de 276,49 lei de persoana.

In luna decembrie 2017, au beneficiat de acest ajutor social 220.207 de persoane. Cei mai multi beneficiari erau inregistrati in judetele Dolj - 13.694 persoane, Buzau - 11.062 persoane, Bacau - 10.780, Galati - 10.031 si Teleorman - 9.986 de persoane, informeaza agerpres.ro.

La sfarsitul lunii decembrie 2017, erau suspendati de la plata 16.234 beneficiari, cei mai multi dintre acestia fiind din Dolj - 1.574, Botosani - 1.033, Vaslui - 863 si Bacau - 763.

Cea mai mare valoare a sumei medii platite (drepturi curente) a fost inregistrata in judetele Salaj - 341,12 lei, Brasov - 328,27 lei si Mures - 320,56 lei.

De asemenea, tot in decembrie 2017, au fost efectuate alte plati (restante, venit reluari in plata, plati neachitate, corectii etc.) in contul acestui ajutor in suma de 291.053 lei,m conform sursei mentionate mai sus.

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale si de combatere a saraciei. Actul normativ care reglementeaza acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completarile si modificarile ulterioare.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigura prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculeaza ca diferenta intre nivelul venitului minim garantat prevazut de lege si venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X