email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se va impozita bacsisul primit in Horeca? Citu spune ca este de acord cu transparentizarea acestuia

Se va impozita bacsisul primit in Horeca? Citu spune ca este de acord cu transparentizarea acestuia
horaimpozitarea bacsisuluitva

Florin Citu, premierul Romaniei, a declarat miercuri, in cadrul briefingului de presa, ca este de acord cu o transparentizare a bacsisului, insa are rezerve legate de impozitarea acestuia.


Intrebat despre o masura propusa de reprezentantii Horeca privind impozitarea bacsisului cu 10% prin care statul roman ar putea sa primeasca 5 milioane de lei intr-un an, premierul a raspuns: 

"As vrea sa discut acest lucru si cu cei care primesc bacsisul, sa vad daca ei sunt de acord. Eu stiu aceasta masura, am mai vazut-o. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacsisului, dar cu impozitarea, stiti foarte bine ca am rezerve de fiecare data.", a afirmat Citu.

Premierul a luat in considerare si efectele pe care le are introducerea taxelor. 

"Cand introducem taxe, efectele sunt directe si indirecte si, pana la urma, as vrea sa stiu care este impactul indirect si asta nu imi spune nimeni deocamdata si as vrea sa discut cu ei despre asta.", a incheiat Citu subiectul.

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania – HORA a prezentat, miercuri, datele unui studiu referitor la impactul in economie si situatia financiara a companiilor active in 11 sectoare din industria HoReCa. Rezultatele arata ca scaderea vanzarilor la nivel sectorial este de -39%, de la 26 miliarde de lei in 2019 la doar 16 miliarde de lei in 2020, in conditiile in care 8 din 10 companii au raportat scaderi ale vanzarilor. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in orase precum Cluj (-50%), Bucuresti si Timis (-44%), iar cele mai mici in Constanta (-23%) si Tulcea (-9%).

HORA a propus de anii trecuti introducerea unui impozit de 10% pe bacsisul colectat prin plata cu cardul, ceea ce ar aduce la bugetul de stat venituri de peste 110 mil RON incepand cu 2022. 



"Operatorul economic va evidentia in contabilitate operatiunile de incasare a sumelor din bacsis si distribuirea acestora catre angajati. Ospatarul este obligat sa declare bacsisul la sfarsitul anului ca venit, urmand a fi impozitat cu 10%. Va fi declarat numai de o parte si nu intra in responsabilitatea operatorilor.", aparea intr-o propunere mai veche facuta de HORA.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
horaimpozitarea bacsisuluitva


Data aparitiei: 29 Iulie 2021

Votati articolul "Se va impozita bacsisul primit in Horeca? Citu spune ca este de acord cu transparentizarea acestuia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X