email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentionari noi privind depunerea situatiilor financiare anuale pana la 30 mai 2017

exercitiu financiar30 mai 2017situatii financiareOmfp 166/2017

Au fost publicate principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare pentru anul 2016 si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici, ce au fost aprobate prin Ordinul MFP nr. 166/2017.

Astfel, depun situatii financiare anuale in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar pana cel tarziu la data de 30 mai 2017, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, subunitati din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, sediile permanente desemnate prevazute la articolul 7 din OMFP 166/2017. Aflati mai multe AICI!

Tot pana la 30 mai 2017 vor depune si entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata Pana cel tarziu la data de 2 mai 2017, respectiv in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar depun situatiile financiare anuale celelalte persoane prevazute la articolul 1 alineatele (1) – (3) din Legea nr. 82/1991, printre care si asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial. Situatiile financiare anuale se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care este pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe portalul ANAF.  

Situatiile financiare anuale se depun la administratii financiare teritoriale in format hartie si in format electronic sau la oficiile postale, prin scrisori recomandate. De mentionat faptul ca erorile constatate dupa depunerea situatiilor financiare anuale pot fi corectate la data constatarii lor, potrivit Procedurii de indreptare a greselilor cuprinse in bilanturile depuse initial conform Ordinul MFP nr. 450/2016.

Situatiile financiare anuale se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care este pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe portalul ANAF.  

Situatiile financiare anuale se depun la administratii financiare teritoriale in format hartie si in format electronic sau la oficiile postale, prin scrisori recomandate.  

Atragem atentia faptului ca prezentarea de situatii financiare care contin date eronate sau necorelate, reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 de lei. De asemenea, depunerea mai multor seturi de situatii financiare anuale pentru acelasi exercitiu financiar reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.


Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
exercitiu financiar30 mai 2017situatii financiareOmfp 166/2017


Data aparitiei: 26 Aprilie 2017

Votati articolul "Atentionari noi privind depunerea situatiilor financiare anuale pana la 30 mai 2017":
Rating:

Nota: 3.63 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X