Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Totul despre bacsis si registrul de bani personali in 47 de studii de caz

Data aparitiei: 12 Mai 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
registru de bani personalibacsis

De la aparitia OUG 8/2015, pe 28 aprilie 2015, lucrurile au continuat sa se complice. Din cateva intrebari, au luat nastere altele si tot asa, ca un bulgare de zapada, situatia s-a cam complicat. Interesant este ca foarte multi contabili habar nu au cum sa isi rezolve problemele. Si nu doar contabilii, atentie! Si unii antreprenori, unii administratori si juristi... Lumea inca nu stie la ce sa se astepte, cum se rezolva problemele in mod concret.

Specialistii au raspunsurile. Au realizat cartea pe care sa o avem pe birouri si la care sa mergem pentru a obtine raspunsuri concrete, ca sa nu avem parte de surprize neplacute cu legea.

Iata mai jos doar 7 exemple de probleme legate de bacsis si de registrul de bani personali:

 

1. Problema: “Conform OUG 8/2015, orice suma lasata de catre client, adica restul neridicat, reprezinta bacsis. Trebuie intocmit bon fiscal de bacsis pentru sume de ordinul a 1 ban, 3 bani, 10 bani, sume neluate de client?”

...raspunsuri in ghidul "Totul despre Bacsis si Registrul de Bani Personali">>>

2. Problema: “Se poate ca, prin decizia administratorului, banii lasati de clienti sa se adune intr-un recipient sigilat, in vederea donarii acestora in scop caritabil? Daca da, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a respecta legea?”


3. Problema: “Este obligatorie inregistrarea bacsisului ca articol in casa de marcat? Registrul de bani personali trebuie completat chiar daca se primeste sau nu bacsis de la clienti?”

4. Problema: “Bacsisul este purtator de TVA in situatia in care nu se distribuie salariatilor? Se declara in decont 300? Pe ce coloana?”

5. Problema: “In cazul in care societatea opteaza pentru distribuirea bacsisului catre salariati, la ce articol scrie ca, daca suma primita ca bacsis se acorda salariatilor, nu se plateste decat impozit 16%, nu si celelalte contibutii sociale de sanatate?”

...raspunsuri in ghidul "Totul despre Bacsis si Registrul de Bani Personali">>>

6. Problema: “O agentie de turism care are casierie trebuie sa detina si sa completeze si registrul de bani personali?”

7. Problema: “Conform legislatiei specifice in domeniu, casele de amanet sunt scutite de la utilizarea caselor de marcat fiscale. Intrebarea noastra este: suntem obligati conform noii legislatii sa avem in punctele de lucru caiete de bani personali? Cum putem evidentia eventualul bacsis primit de la clienti?”

...raspunsuri in ghidul "Totul despre Bacsis si Registrul de Bani Personali">>>






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X